Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Magia poate destrama familii? 
Autor Mesaj
Membru
Avatar utilizator

Membru din: 04 Apr 2009, 20:47
Mesaje: 14
Mesaj Magia poate destrama familii?
"Care sunt cele mai cunoscute maleficii venite dela Magia Neagra? In anul 1679, un preot catolic francez, părintele Jean Baptiste Thiers (1636-1703) publica o lucrare de importanţă capitală în epocă privind farmecele şi vrăjitoriile. In aceasta Jean Baptiste Thiers enumera un impresionant număr de maleficii. Printre cele mai frecvente erau:
• Impiedicarea săvârşirii sau consumării tainei căsătoriei,prin practica numită “înnodarea brăcinarului”;
• Trimiterea lupilor printre turmele de oi şi la stâne;
• Trimiterea şoarecilor, guzganilor, gărgăriţelor şi a viermilor în hambare;
• Trimiterea omizilor, lăcustelor şi altor gângănii pe ogoare ca să strice recoltele;
• Trimiterea sobolilor şi chiţoranilor în grădini ca să prăpădească pomii, legumele şi fructele;
• Malnutriţia oamenilor prin împiedicarea acestora să mănânce punând sub farfurie un ac cu care s-a cusut giulgiul unui mort;
• Abaterea bolilor molipsitoare şi îndelungate asupra oamenilor,astfel încât aceştia să se sfârşească văzând cu ochii,fără să li se poată veni în ajutor cu leacuri obişnuite(sublinierea ne aparţine);
• Folosirea anumitor buruieni uscate pe cuptor pentru a lua mana vacilor;
• Vătămarea oamenilor sau a dobitoacelor prin folosirea păpuşilor din ceară străpunse cu acul;
• Tulburarea cugetelor oamenilor în aşa fel încât să li se rătăcească minţile,umplându-le închipuirile cu fantasme şi tragerea de foloase de pe urma lor;
Să dai nopţi rele bărbaţilor şi femeilor,arzând lumânări sau menind o stea…
Si lista continuă.
Au existat întotdeauna oameni cu har care s-au încumetat să stea în calea Răului şi să cureţe pe semenii lor de virusuri sufleteşti, apelând la o Putere Superioară .Dar,vai!, imediat s-a pus în mişcare conjuraţia şi aceşti oameni au fost aduşi la tăcere sau au căzut în ridicol. Unul din multele exemple este şi cazul abatelui elveţian Johann Josph Gassner (1717-1799).Acesta, după slujba Sfintei Liturghii a primit revelaţia vieţii lui. I s-a arătat de unde proveneau numeroasele sale boli care îl chinuiseră cumplit până atunci ş-i făcuseră viaţa un calvar. Fără doar şi poate, bolile lui proveneau din puterile oculte ale Răului. Totodată, i s-a dat metoda, precum şi harul de a le exorcia. Astfel, părintele Gassner a devent, fără îndoială, cel mai carismatic exorcist al epocii. În faţa casei lui parohiale se adunau zilnic peste 2000 de bolnavi. Martorii acelor timpuri relatează că au asistat la vindecări miraculoase ale unor boli grele sau incurabile şi chiar unii medici au fost nevoiţi să confirme această realitate. S-a stabilit la Ellwagen unde a continuat să vindece oameni, iar succesele sale răsunătoare au fost cunoscute în toată Europa, venind bolnavi din toate ţările pentru a se tămădui,ca într-un pelerinaj. Cu toate acestea, s-au făcut presiuni asupra episcopului locului şi acesta i-a interzis să mai continue. A murit uitat de toţi, iar metoda lui a căzut în ridicol, contemporanii răutăcioşi atribuindu-i succesele hipnotismului. Nu acesta a fost şi scopul? După atari exemple, cine s-ar mai încumeta să-şi asume un rol ingrat asemănător cu cel al părintelui Gassner?"
(Articol preluat de pe net)
Asadar, magia poate destrama familii, poate compromite casnicii.Preotii cu har, asemenea abatelui Gassner, pot fi adversari redutabili.Dar, unde sa-i gasesti?


06 Apr 2009, 17:30
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 12 Mar 2009, 21:53
Mesaje: 1559
Mesaj Re: Magia poate destrama familii?
.


Ultima oară modificat de Gigi Becali pe 11 Mai 2009, 01:19, modificat 1 dată în total.

07 Apr 2009, 00:15
Profil YIM
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 03 Noi 2008, 21:52
Mesaje: 838
Locaţie: Timisoara
Mesaj Re: Magia poate destrama familii?
Gigi Becali scrie:
Cu toate ca magii sunt cei carora li S-a revelat nasterea Domnului Biserica combate cu vehementa aceste procedee. Odata cu revelarea Domnului omenirii, magia si religiile precrestine nu mai au sens (poate discutam odata de ce) cotindu-ne in multe cazuri de la Calea Dreapta (chiar daca un timp ne da impresia ca mergem spre Adevar).
In general asa zisii magi sunt veritabili sarlatani si dornici de imbogatire. Nu pot demonstra nimic decat ca inseala lumea slabita datorita unor evenimente nefaste. In schimb exista si care stiu magie, mai periculosi ca primii care prin introducerea unei sugestii false pe subconstient pot dauna grav nu numai familiei ci si sanatatii (fizice mintale etc). Magia este cea mai neinspirata solutie, echivalenta cu sinuciderea.
Singura Cale este Isus Cristos insa trebuie sa-L lasam sa lucreze asa cum stie nu sa-i sugeram solutii in rugaciunile noastre. Aici gresesc multi si pe urma se maniaza ca nu-i asculta Cel de Sus. E normal pentru ca ei nu_L lasa sa-i ajute.
Atentie ! Subconstientul este foarte vulnerabil pentru ca nu poate fi controlat. In schimb in subconstient se gaseste totul (sanatatea, controlul sistemului imunitar, inspiratia, ratiunea etc).
In mod normal exista Acel Ceva care ne pazeste subconstientul de influente malefice.


Corecte afirmatiile,in general,dar as mai adauga doua elemente,dupa cum urmeaza:
-magia,ca forma de manipulare nu este doar introducere de sugestii false in "subconstient"(o alta notiune falsa,generata de o forma de magie moderna,numita psihanaliza),ci foloseste din plin puterile diabolice,atat in varianta "soft"(zisa magie alba),sau "hard"(magia neagra).
-revenind la "subconstient",el nu exista in forma descrisa,cu atat mai mult nu exista in el sanatatea,ratiunea...Creierul uman este creat sa functioneze ca un urias computer,cu un numar imens de programe,majoritatea functionand in mod automat...


07 Apr 2009, 09:28
Profil
Membru
Avatar utilizator

Membru din: 10 Noi 2008, 15:52
Mesaje: 41
Mesaj Re: Magia poate destrama familii?
magii nu sunt neaparat vrajitori,ca traducere mai inseamna si astrologi,oameni care prezic viitorul,venirea Mantuitorului a fost prezisa cu mult timp inainte,magii insa au vegheat,au fost atenti la timp si toate celelalte lucruri carte aratau nasterea Domnului,de aceea au primit denumirea de magi.daca erau vrajitori nu ii aduceau acele daruri.
imaginati-va conditiile de nastere a Mantuitorului nostru si imaginati-va ca magii au venit la El cu daruri,Is-au inchinat si s-au bucurat.ei nu pot fi vrajitori.

referitor la magie,a nu se confunda cu iluzionismul unde un om exerseaza si planifica multi ani un truc care pentru unii pare real dar este iluzie optica si metodele folosite de acesti oameni sunt unele tehnologice nu supranaturale.


07 Apr 2009, 23:33
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Noi 2006, 06:05
Mesaje: 1457
Mesaj Magi sau oameni intelepti? Intrebare pt Dl al-rumi
furtuna dragos scrie:
magii nu sunt neaparat vrajitori,....
Referirea la biblia in limba romana e inselatoare, Noul Testament a fost scris in elina, intrebati pe cei care stiu sa il citeasca in aceasta limba. In orice caz, in engleza se face referire la "three wise men" (oameni intelepti). De altfel in engleza "magician" inseamna in primul rand iluzionist; "magi' - inseamna insa magicieni. Germanii se refera la "Die Heilige Drei Könige" (trei regi sfinti). Poate Dl al-rumi ne lamureste.


08 Apr 2009, 07:44
Profil
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 05 Ian 2007, 15:47
Mesaje: 132
Mesaj Re: Magia poate destrama familii?
Putem lua definitiile din dictionare si cam tot acelasi lucru iese. Si in engleza, pe langa "the three wise men" se pot spune si "the magi" (sg. "magus"). In germana sunt "Regi sfinti". In norvegiana sunt "Tre vise menn" (three wise menn, trei intelepti) sau "De tre hellige konger" (ca in germana) In spaniola sunt si regi, si magi :"los reyes magos" :D

Termenii care se refera la magi sunt echivalenti in romana, engleza si spaniola.
ROMANA
MAG magi m. 1) (în antichitate) Preot la popoarele orientale. 2) Persoană care prezice viitorul (după poziţia aştrilor). 3) fig. Om învăţat; persoană atotştiutoare; filozof. 4) Persoană care face vrăji; vrăjitor. 5) (în religia creştină) Rege mitic despre care se spune că ar fi venit din orient la Bethleem să se închine lui Isus Hristos, la naşterea lui. 6) fig. Persoană care duce sau aduce veşti; vestitor. /<sl. magu

ENGLEZA
MAGI 1. (sometimes lowercase) the wise men, generally assumed to be three in number, who paid homage to the infant Jesus. Matt. 2:1–12. Compare Balthazar (def. 1), Caspar (def. 1), Melchior (def. 1). 2. (sometimes lowercase) the class of Zoroastrian priests in ancient Media and Persia, reputed to possess supernatural powers. 3. (lowercase) astrologers.

SPANIOLA
mago1, ga.

(Del lat. magus, y este del gr. μάγος).


1. adj. Dicho de una persona: Versada en la magia o que la practica. U. t. c. s.

2. adj. Se dice de los tres reyes que fueron a adorar a Jesús recién nacido. U. t. c. s.

3. adj. En la religión zoroástrica, se dice del individuo de la clase sacerdotal. U. t. c. s.

4. m. Persona singularmente capacitada para el éxito en una actividad determinada. Es un mago de las finanzas

Reyes Magos.

1. m. pl. Los que, guiados por una estrella, fueron de Oriente a adorar al Niño Jesús.


Deci daca ne luam doar dupa definitiile astea, in antichitate avem: preot zoroastru, astrolog, filozof, vrajitor.
Dar norvegiana si germana ii denumesc doar ca regi sfinti sau intelepti.
Si pana la urma cred ca putem scrie pagini despre cei trei magi :P
Eu doar am dat niste definitii, n-am demonstrat nimic. Intrebarea tot ramane: ce erau totusi cei trei? hahaha


08 Apr 2009, 08:49
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Dec 2008, 18:45
Mesaje: 1161
Mesaj Re: Magi sau oameni intelepti? Intrebare pt Dl al-rumi
Avand in vedere ca urmareau stelele, se pare ca erau si astrologi, ghicitori in stele. Asta nu inseamna ca au aflat de nasterea Mantuitorului ghicind in stele, staua ce i-a calauzit nu era se pare una normala.


08 Apr 2009, 17:42
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 10 Sep 2008, 00:27
Mesaje: 832
Mesaj Re: Magii
marcelulul scrie:
furtuna dragos scrie:
magii nu sunt neaparat vrajitori,....
Referirea la biblia in limba romana e inselatoare, Noul Testament a fost scris in elina, intrebati pe cei care stiu sa il citeasca in aceasta limba. In orice caz, in engleza se face referire la "three wise men" (oameni intelepti). De altfel in engleza "magician" inseamna in primul rand iluzionist; "magi' - inseamna insa magicieni. Germanii se refera la "Die Heilige Drei Könige" (trei regi sfinti). Poate Dl al-rumi ne lamureste.


În greaca veche, sensul primar al lui magos era cel de "preot zoroastrian", mai precis membru al unui trib al mezilor (preoţia aparţinea unei caste tribale, asemenea leviţilor în Israel) - cu sensul acesta este atestat în prima carte a Istoriilor lui Herodot. Mai târziu ajunge să desemneze pe oricine se îndeletnicea cu mageia, însemnând deci "vrăjitor" şi fiind întrebuinţat adeseori peiorativ - "şarlatan", "impostor".

Citat:
The Magi. The traditions about the Magi as we find them in Matthew do not refer to kings, but rather to astrologers and/or wise men, and the text says nothing about there being three of them, nor are they named. The term Magi comes to us by way of the Latin (the plural of Magus) but ultimately goes back to the Greek magos and refers to a magician, sorcerer or one wise in interpreting the stars and/or dreams (hence the translation “wise men”). In ancient Media and Persia these Magi were often associated with the priestly caste, and it has often been assumed in Christian tradition that these men came from Persia to find the Christ.

Other conjectures about the Magi’s origins have included various parts of Arabia, and it has even been speculated that they might have come from Asia Minor. This conjecture is based on the phrase “we saw his star in the east” (Mt 2:2); Magi in Persia would presumably have seen his star in the west (Marsh-Edwards). Against the conjecture that the Wise Men came from Asia Minor it seems probable that en tē anatolē of Matthew 2:2 means “at its rising” not “in the east,” and 2:1 says specifically these Magi are from the east.

The historicity of the Magi has been frequently challenged, and it has been said that their story was composed out of such OT texts as Psalm 72:10–11, Isaiah 60:1–11 and the visit of the Queen of Sheba bearing gifts from Arabia for Solomon. It has even been suggested that the whole story is a midrash on 1 Kings 10. These conjectures in most cases originated because it has been thought that the story in itself was highly improbable. What Persian wise man would come to honor the birth of a Jewish peasant?

But these objections overlook the well-documented intense interest by ancient astrologers in Persia and elsewhere in the connection between astral phenomena and political events and the fact that in A.D. 66 the eastern astrologer Tiridates and other Magi visited Rome (cf. Dio Cassius 63.7; Suetonius, Nero 13). It was also widely believed during this era that stars heralded the birth of human beings destined for greatness (Brown, 1977), and in fact both Suetonius and Tacitus tell us that at the turn of the era there was an expectation of a world-ruler who would come from Judea (Suetonius, Vesp. 4; Tacitus, Ann. 5.13). Further more, the gifts brought by the Magi are regularly mentioned in ancient sources as valuable products of Arabia and other eastern countries. There is nothing inherently improbable about the story itself, though doubtless the First Evangelist has shaped his source material to bring out the points he wishes to stress.

Finally, the view that the story is a midrash on various OT texts fails to explain certain salient features in the text. Psalm 72:10–11 and Isaiah 60:1–11 are about kings, not Magi, even if later Christian tradition wrongly identified the Magi as kings, and 1 Kings 10 is about a singular queen, not about star-gazers. As we noted in our discussion of genre, midrash is not a very apt description of Matthew’s narrative material even after he has edited his sources, but it may be useful to describe how he handles his Scriptural quotations and fits them into his source material (France).

The point of including the story about the Wise Men in Matthew’s Gospel is probably to show how wise men, even Gentile wise men, sought Jesus out, while a Jewish king who should have known the OT prophecies neither personally sought out nor properly honored the new son of David. Indeed, this story may be part of Matthew’s larger agenda of showing how Jesus’ own people largely rejected him.

Dictionary of Jesus and the Gospels s.v. "Birth of Jesus".

_________________
ΕΝ ΤΩι ΦΩΤΙ ΣΟΥ ΟΨΟΜΕΘΑ ΦΩΣ


08 Apr 2009, 23:03
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 12 Mar 2009, 21:53
Mesaje: 1559
Mesaj Re: Magia poate destrama familii?
.


Ultima oară modificat de Gigi Becali pe 11 Mai 2009, 01:20, modificat de 2 ori în total.

09 Apr 2009, 00:33
Profil YIM
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 03 Noi 2008, 21:52
Mesaje: 838
Locaţie: Timisoara
Mesaj Re: Magia poate destrama familii?
Gigi Becali scrie:
Cu respect pt. domnul Yoram54. Intrucat am studiat si biologic treaba imi permit sa fac unele precizari.
Inspre creierul uman din mediul inconjurator (inclusiv din univers) si din mediul interior (din orgenism) vin permanent milioane de informatii. Va dati seama ca nici daca ar fi cel mai tare computer din lume (cu n procesoare) nu ar putea sa opereze cu aceste informatii. Astfel Creatorul a conceput inainte de a ajunge pe scoarta un cenzor al acestor informatii si anume substanta reticulara de la nivelul Bulbului Rahidian. Astfel acest Bulb Rahidian stopeaza orice informatie pe care o considera ca nu e necesara (ca un antivirus). Cum sunt stabilite aceste necesitati ? De, materialismul excesiv (apa, hrana etc) si mai putin spiritul (inf. de la Dumnezeu). Cu cat ne sfintim mai bine cu atat putem percepe informatii de dincolo altfel nu (Cristos ne numeste orbi si surzi). Problema este ce este cu aceste informatii subconstiente (care nu ajung pe scoarta)? Unele vin din mediu intern (de la inima ficat sistem imunitar etc) si apar reactiile (reflexe) respective care asigura buna functionare (sistemul vegetativ). In schimb exista informatii din lumea spiritelor: 1. cele din lumea lui Dumnezeu - revelatii particulare; si 2. din zone spirituale mai joase (mai intunecate). Fiecare om are in mod nativ (de cand este conceput) de o protectie impotriva informatiilor de la Cel Rau (acel Inger Pazitor care are un rol deosebit cu cateva zile inainte de a ne duce dincolo si dupa aceea).
Fobiile sunt pe subconstient. Oricat si-ar da seama in mod constient cineva care are o fobie de un lucru subconstientul ii domina clar constientul. Am vazut oameni care au o frica patologica atunci cand vad un vierme desi in mod constient isi dau seama ca nu le pot cauza nimic rau acele vietuitoare. Deci exista subconstient nu e imaginatie (v. pe situri specializate despre psihiatrie). Cazurile serioase (ca cele banale merg la psihologi) se trateaza sub indicatia psihiatrului cu substante care incetinesc fluxul neuronal exact la nivelul bulbului si astfel informatiile bruiatoare nu mai intra.
Boala vine pe subconstient si se poate vindeca la fel (v. efectul Placebo). La mine este aproape de 100% efectul Placebo. Daca pe medicamentul respectiv nu scrie ce stiu eu ca ma vindeca poate sa fie orice ca nu are efect. In schimb de ex. daca atunci cand am migrene (din cele rele) iau un fasconal imi trece in 2-3 secunde, pe loc. In rest nu are nimic efect (medicamente mult mai puternice gen piafen sunt 0). Mai clar (cu microbi) cand am o infectie microbiana gripa + guturai pot sa iau orice ( ca s-au inventat o groaza) daca nu am ampicilina forte restul e frectie. Cu o ampicilina forte o gripa de 40 gr. imi trece in maxim 12 ore iar la 3-5 min de la prima pastila se duc simptomele. Firmele mari de medicamente scriu in prospect si cat la suta vindeca prin efect Placebo. Acest lucru este important cand se modifica denumirile la medicamente (ca poate muri lume daca nu-si face psihoterapie).
De regula asa zisii parapsihologi cu facultati pe la Caracal nu stiu nici cum ii cheama cu Cartea de Identitate in mana (ca militienii). Cu subconstientul se ocupa tot psihiatrii seriosi cu studii terminate pe vremuri ca si cu constientul.


Nu am in prezent nici timpul si nici energia necesare de a comenta nitel cele scrise,intrucat contin o serie de inexactitati demne de "Formula AS"! :lol: Totusi cateva asertiuni merita aratate!Chestia cu "boala vine pe subconstient" e tare de tot! :mrgreen: ,iar substantele care "incetinesc fluxul neuronal la nivelul bulbului" e o chestie de prioritate mondiala! 8)
In realitate mecanismul de actiune al substantelor psihotrope este extrem de complex;dau un singur exemplu:o clasa de preparate folosite in terapia schizofreniei,numite "antipsihotice conventionale",blocheaza receptorii dopaminergici D2,din tot creierul"(citat din "Stahl Neuroscience and Mental Health-Antipsychotics").Restul...alta data!


09 Apr 2009, 09:30
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România