Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
masturbarea la baieti 
Autor Mesaj
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 05 Ian 2007, 15:47
Mesaje: 132
Mesaj masturbarea la baieti
Ma simt putin prost sa scriu pe subiectul acesta, dar chiar imi doresc sa aflu adevarul despre acest lucru. Un baiat mi-a spus ca practica masturbarea pur si simplu din necesitate fiindca altfel nu s-ar elibera sperma si daca se aduna e foarte foarte incomod, nici nu poate umbla pe strada. Si mi-a spus ca e imposibil pentru un barbat sa fie abstinent total. Era foarte convins si cred ca el chiar crede ce spune. Imi poate explica cineva, clar si amanuntit cum sta treaba? Preferabil un medic. Nu inteleg nimic si nici nu pot sa dau exemplu propria experienta pentru ca sunt fata. Eu chiar refuz sa cred ca nu exista barbati care sunt abstinenti total. Si as aprecia daca mi-ati raspunde fara ironii.
Multumesc!


22 Ian 2009, 22:49
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 24 Iun 2006, 06:59
Mesaje: 5205
Locaţie: în afara Bisericii
Mesaj Re: masturbarea la baieti
Masturbarea, sau onania, cum îi mai spun creştinii (după numele lui Onan, cel despre care citim în Biblie că avea acest nărav) este un păcat capital, din categoria de păcate împotriva firii. Ca atare, creştinii trebuie să nu îl facă, ori, dacă îl fac, este necesară spovada, neuitând că, pentru o spovadă bună, e necesară căinţa şi hotărârea de a nu mai păcătui şi că păcatele trebuie mărturisite atât în specie, cât şi în număr. Fiind o materie turpidă, nu trebuie să cedăm temerii că preotul confesor s-ar oripila, deoarece el a auzit şi văzut multe.

Diavolul, spirit inteligent, caută să-l amăgească pe om prin diferite tertipuri. Unul dintre acestea, poate că cel mai frecvent folosit, e insuflarea ideii că păcatele nu sunt chiar aşa de păcătoase, că "împotriva firii" nu e chiar aşa de împotriva firii, ori că practicarea păcatelor ar corespunde chiar unei necesităţi fiziologice. După cum Sf Fecioară a arătat la Fatima, cauza cea mai frecventă pentru care oamenii suferă pedeapsa eternă sunt păcatele referitoare la viaţa sexuală. Acest lucru se explică prin faptul că, deşi nu sunt printre cele mai grave păcate, sunt, totuşi, practicate pe scară largă, mai ales în ultimele decenii.

Atât din punct de vedere istoric, cât şi medical, teoria potrivit căreia masturbarea e necesară unei vieţi sănătoase e o simplă aberaţie. Isus nu S-a masturbat, totuşi putea merge foarte bine pe stradă. La fel, un mare număr de sfinţi, bărbaţi şi femei, au trăit în castitate până la adânci bătrâneţi. Dimpotrivă, consecinţele dezordinilor sexuale rănesc nu numai spiritul, dar rănesc şi trupul.

Alte eresuri, unele cu pretenţii ştiinţifice, din aceeaşi categorie:
-menţinerea prelungită a virginităţii la fete duce la tulburări hormonale
-este normal ca bărbaţii să posede mai multe femei, din cauză că taurii posedă mai multe vaci
-un cuplu trebuie să verifice compatibilitatea sexuală înainte de căsătorie, ca cei doi să nu descopere după aceea că nu se potrivesc
-lucrurile nu merg bine într-o relaţie dacă cei doi nu sunt, fiecare, rodaţi în relaţii sexuale anterioare. La fete mai e cum mai e, dar la bărbaţi rodajul e neapărat necesar. Curios e că am auzit asta cel mai frecvent la fete ("doar nu vrei să facă şcoală pe tine").
-băiatul care nu se masturbează ajunge mai târziu să fie infertil
-băiatul care nu se masturbează ajunge să violeze
-dacă nu îl las să se culce cu mine, atunci se va culca cu altele.
-dacă o fată se mărită virgină, înseamnă că e proastă. Sau urâtă.
-dezordinile sexuale s-au practicat întotdeauna pe aceeaşi scară ca acum. Singura diferenţă e că acuma e "pe faţă", lumea fiind mai dezinhibată. Adică, mai sinceră.
-concepţiile sexuale rigoriste ţin de Evul Mediu. Noi suntem în secolul XXI, am mai evoluat de atunci.

În mod paradoxal, ideea că abstinenţa duce la grave tulburări menstruale, sau psihologice, sau chiar organice (fibroame uterine, etc) am auzit-o chiar promovată de unii doctori în ultimul timp. Niciunul nu poate menţiona nici un studiu care să arate spre o asemenea concluzie. Niciunul nu îşi aminteşte să fi învăţat la fiziologie despre secreţii hormonale stimulate sau inhibate de abstinenţă. Niciunul nu poate furniza un titlu de tratat în care a citit aşa ceva. Dar profesionalismul, din păcate, e adesea ultima grijă a profesioniştilor.

Ce este, totuşi, de făcut, atunci când vedem şi auzim asemenea lucruri, uneori chiar de la colegi şi prieteni ? Ce să le spunem celor care, poate, ne văd pe noi ca având un fel de ochelari de cal, ori văd în noi nişte dinozauri, nişte dogmatici încorsetaţi, care au fumat prea mult opium pentru popor, incapabili să rezonăm cu eliberarea şi descătuşarea pe care revoluţia Hippie a adus-o ? Ce să le spunem acestora ? Mereu acelaşi lucru: adevărul. Aşa cum ne învaţă Biserica. Aşa cum ne învaţă Ştiinţa.

Poate că cele de mai sus v-au lămurit, cât de puţin măcar.

Lăudat fie Isus Cristos !

Fortunatus
medic primar de Medicina Familiei. Licenţiat în psihologie.
competenţă în Planificare Familială.

_________________
O, Timotei ! Păzeşte depozitul care ţi-a fost încredinţat de profanările inovaţiilor şi de atacurile falsei ştiinţe !

http://www.catehism.ro


22 Ian 2009, 23:42
Profil WWW
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 05 Ian 2007, 15:47
Mesaje: 132
Mesaj Re: masturbarea la baieti
Multumesc domnule Fortunatus, apreciez mult raspunsul dumneavoastra, dar as dori mai multe informatii. Probabil nu am fost destul de clara. As dori sa stiu de ce a spus el ca simte incomoditate. Nu cred ca m-a mintit. Poate fi ceva patologic? Sau e o senzatie care trece dupa un timp? Sau e ceva ce se repeta constant? De asemenea, sperma poate fi eliberata si altfel decat prin masturbare? Si daca nu se elibereaza ce se intampla? Sau cum functioneaza corpul unui barbat? Eu chiar nu prea stiu. De aceea am cerut mai ales raspunsul unui medic, pentru a afla exact procesele.
Eu stiu ca masturbarea e pacat, si stiu si aberatiile, de aceea cautam contraargumente solide, stiintifice la ceea ce mi-a spus. Dar pentru ca nu stiu mai nimic n-am avut ce sa-i zic. Vreau pur si simplu sa-l conving ca nu i s-ar intampla nimic fizic sau n-ar avea nici incomoditati daca ar renunta la acest obicei. El a spus ca daca ar purta doar o mantie ca si Ghandi n-ar fi asa problema, dar cu hainele din zilele noastre...Pur si simplu vreau sa-l inteleg, nu este un om rau sau inchis si cand i se prezinta o alta perspectiva nu este asa potrivnic, numai ca e cam rational si nici macar nu ma crede cand ii spun ca doar exista barbati abstinenti total de orice chestie sexuala. Pai cum sa-i demonstrez?...ca doar nu-s barbat sa ma dau pe mine de exemplu.
Daca este mai usor va rog sa imi scrieti pe privat sau sa imi dati link-uri, bibliografie, cum e mai usor.


23 Ian 2009, 00:10
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 24 Iun 2006, 06:59
Mesaje: 5205
Locaţie: în afara Bisericii
Mesaj Re: masturbarea la baieti
Annamarria scrie:
As dori sa stiu de ce a spus el ca simte incomoditate.

Probabil, s-a referit la o anumită stare de tensiune, e cărei eliberare explică parţial plăcerea sexuală la bărbaţi. Aceasta este mai mult în plan pishic decât fizic. Chiar dacă am folosi un şubler sau alte instumente de măsură submilimetrice, nu am putea depista vreo deosebire între un testicul abstinent şi un testicul supus masturbării.

Citat:
Nu cred ca m-a mintit. Poate fi ceva patologic? Sau e o senzatie care trece dupa un timp?

Nici eu nu cred că v-a minţit, mai degrabă se minte pe el. Asupra caracterului patologic, părerile diferă. Mulţi autori consideră că masturbarea, în limite rezonabile, nici nu este patologică, nici nu produce patologie, dar că peste anumite limite ajunge ea însăşi patologică şi producătoare de patologie, ca orice dependenţă: ca alcoolul, sau ca fumatul, drogurile, jocurile video, etc. Sunt chestionare interşanjabile care măsoară gradul de dependenţă (întrebări de tip: "S-a întâmplat să întârziaţi la lucru sau la şcoală din această cauză ?" etc).
Asta, din punct de vedere medical, căci din punct de vedere moral, orice împietrire în păcat (= viciu) este patologică prin natura ei.

Da, senzaţia trece după un timp, legile universale ale dependenţelor se pot aplica şi aici. Acest timp poate fi destul de chinuitor, este nevoie uneori de asistenţă.


Citat:
sperma poate fi eliberata si altfel decat prin masturbare? Si daca nu se elibereaza ce se intampla?

În afară de masturbare şi acte sexuale (normale sau parafilice), sperma mai poate fi eliberată prin poluţii.
Dacă sperma nu este eliberată, nu se întâmplă nimic. Sunt 3 organe care participă la formarea spermei: testiculul, veziculele seminale, prostata. Ele formează mai multă sau mai puţină spermă, în funcţie de necesităţi. În lumea animală, recordul este, probabil deţinut de porci. Cantitatea de spermă pe care un vier o eliberează la un singur raport sexual este enormă: aproximativ 400-500 de mililitri, cam o sticlă de bere. Amuzant este că "vier" are aceeaşi rădăcină cu "bărbat" (vir), dar, despre asta, la Etymologicon.

Citat:
Sau cum functioneaza corpul unui barbat?

Deosebiri sunt la nivel fizic, dar mai ales în sfera psihică. Două exemple:
-bărbaţii sunt mai disociativi. Pentru ei, dragostea e una, sexul e alta. Acest lucru explică, după părerea mea, faptul că un bărbat mai greu înţelege ce e aşa de în neregulă în "a-ţi înşela nevasta": el nici nu şi-o înşeală, o iubeşte şi e un soţ model. Schopenhauer are altă teorie, şi ea foarte interesantă
-puşi să exprime în cuvinte ce simt în timpul orgasmului, bărbaţii vorbesc despre eliberare de tensiune, femeile despre abandon.

Citat:
Vreau pur si simplu sa-l conving ca nu i s-ar intampla nimic fizic sau n-ar avea nici incomoditati daca ar renunta la acest obicei. El a spus ca daca ar purta doar o mantie ca si Ghandi n-ar fi asa problema, dar cu hainele din zilele noastre...

Pantalonii sunt mai sexy, mai ales în cazul în care sunt purtaţi de băieţi care nu se masturbează. :)

Citat:
Pai cum sa-i demonstrez?...


Mda, cunoaştem. Este absolut normal să fumez, deoarece simt ca o tensiune dacă nu aş face-o, care se acumulează în mine şi nici nu aş mai putea să merg pe stradă fără să răcnesc la oameni dacă nu aş fuma. Deasemenea, renunţarea la fumat îngraşă şi poate da grave tulburări endocrine, poate că, mai târziu, aş face şi fibrom la prostată dacă nu aş fuma. Trăiesc în secolul XXI şi, fumând la greu, mă exprim pe mine însumi. Pe vremuri, oamenii fumau pipe rituale, azi e timpul să democratizăm asemenea practici şi să le punem la îndemâna tuturor, aşa că e normal să fumăm oriunde, cu oricine, şi, mai ales, orice.

_________________
O, Timotei ! Păzeşte depozitul care ţi-a fost încredinţat de profanările inovaţiilor şi de atacurile falsei ştiinţe !

http://www.catehism.ro


23 Ian 2009, 00:54
Profil WWW
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 21 Mai 2007, 19:11
Mesaje: 2238
Mesaj Re: masturbarea la baieti
Lăudat fie Isus şi Maria!
Annamarria scrie:
1-Ma simt putin prost

2-Si mi-a spus ca e imposibil pentru un barbat sa fie abstinent total.
1-Nu sunteţi femeie?(s-a vrut a fi o glumă, scuze)

2-O vreme mi s-a părut a fi perfect adevărat (chiar dacă nu-l salutam pe Onan). Acum spun că această optică este rezonabilă doar pentru cei care au erecţie permanentă în minte. De acolo porneşte rătăcirea. O asemenea idee este deja infiltrată în suflet şi va avea nevoie de 10 ori mai mult de lucru pentru a se curăţa decât dacă ar fi avut grijă să nu-şi murdărească sufletul.
Devierea este psihologică pentru că meteahna s-a instalat în suflet. Mintea acelui băiat este guvernată de testosteron(hormon masculin) pe care-l sporeşte de la TV, de la discuţiile cu prietenii, de la privitul după fete, de la lipsa unui interes intelectual şi a unui scop pe termen lung.
Eu sunt curios, nu când s-a masturbat ultima oară, ci când a fost la biserică ultima oară.
Dacă asta-i părerea lui, spune-i că nu poate afirma asta pentru că nu-i bărbat. Poate va fi dacă va contrazice asta. Dacă se masturbează crede că-i bărbat?

_________________
Întruparea este singura şansă a sufletului de a-L preamări pe Dumnezeu!


23 Ian 2009, 01:37
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Noi 2006, 06:05
Mesaje: 1457
Mesaj Mesaje anulate de Administratia Forumului
Cele doua mesaje ale mele pe acest subiect au fost anulate de catre administratia forumului. Raspunsul meu este continut in mesajul urmator, care, cred eu, nu nu va supara pe nimeni si nu exista motive sa fie sters.

Corectie. E tarziu, si din greseala am inversat ordinea mesajelor. Sunt prea obosit ca sa corectez eroarea. Raspunsul meu se aflas nu in urmatorul mesaj, ci in al doilea.
A Doua corectie, e de fapt 2 mesaje mai jos. Mesajul urmatior, referitor la Academicianul Trebici e neinteligibil daca e citit inainte de raspuns.


Ultima oară modificat de marcelulul pe 23 Ian 2009, 09:20, modificat de 3 ori în total.

23 Ian 2009, 02:23
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Noi 2006, 06:05
Mesaje: 1457
Mesaj Academicianul Trebici, preot ortodox luminat la minte
Am decis sa mut acest subiect la sectiunea Preoti, unde se potriveste mai bine. Linkul este urmatorul

viewtopic.php?f=9&p=53597#p53597


Ultima oară modificat de marcelulul pe 23 Ian 2009, 09:53, modificat de 2 ori în total.

23 Ian 2009, 06:10
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 17 Mar 2006, 08:16
Mesaje: 3230
Locaţie: Bucuresti
Mesaj Re: masturbarea la baieti
Annamarria scrie:
Vreau pur si simplu sa-l conving ca nu i s-ar intampla nimic fizic sau n-ar avea nici incomoditati daca ar renunta la acest obicei.
nu-l vei putea convinge
trebuie sa se convinga singur

este adevarat ca sperma se produce, dar la fel de adevarat este ca ea se si elimina prin urina, fara a fi necesara ejacularea cu excitatie

daca ejacualrea se resimte ca necesara este pentru ca a existat o excitatie, nu pentru ca s-a produs sperma
numai ca la anumite varste (depinzand strict de persoana in cauza) excitarea se produce mai mult fara vointa decat cu vointa
fiecare barbat trece prin aceasta perioada - cum trece, depinde de el

ma gandesc ca este ca la femei la menopauza (nici asta nu stiu personal, dar am observat in jurul meu...)
unele resimt bufeuri, stari neplacute, iritabilitate..., altele nu

la fel, unii barbati se excita mai mult, altii mai putin, altii deloc...

faptul ca baiatul despre care vorbesti este convins ca "e imposibil pentru un barbat sa fie abstinent total" dovedeste ca el nu face parte dintre cei care pot fi abstinenti total
dar nu inseamna ca e damnat


eu ma intreb, in ce calitate ati vorbit voi doi pe aceasta tema
(daca e fratele tau, se mai poate intelege, daca nu...)


23 Ian 2009, 09:10
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Noi 2006, 06:05
Mesaje: 1457
Mesaj Raspuns Pentru Administratie: Opinia mea de Specialist
Ioan scrie:
...marcelulul, la un subiect atat de delicat, as dori sa ne limitam strict la sfaturile date de specialist, si mai ales la invatatura Bisericii. Nu cred ca este de dorit sa facem o dizertatie sexologica. In acest sens va rog sa acceptati eliminarea comentariilor d-voastra.

Nu am obiectiuni la eliminarea mesajelor, daca v-au deranjat pe Dvs, ar fi deranjat probabil si pe altii. Nu ma asteptam insa la o astfel de reactie, daca stiam nu as fi pierdut 40 de minute cu redactarea. Primul mesaj, putin cam lung, a fost in cadrul ariei mele de expertiza profesionala, in care fac cercetari si public, si am considerat ca pot fi de folos ca specialist. Am lucrat decenii in domeniu, intre altele in 1985 l-am avut in comisia de doctorat pe Academicianul Trebici, cel mai mare demograf roman, cu care am colaborat multi ani, si care pe vremea aceea era presedintele societatii de sexologie si expert ONU in domeniu din partea Romaniei; nu cred ca alte persoane de pe forum au o expertiza similara cu a mea. Am folosit un ton neutral, academic, care, am crezut ca nu va supara pe nimeni. Probabil ca unii oameni, inclusiv unii forumisti, accepta cu greu ideea ca in stiinta nu exista subiecte tabu. E drept ca in cel de al doilea mesaj, mai scurt, am indraznit sa fac unele speculatii teologice, as zice eu rezonabile. Cred ca un preot catolic deschis la minte, cum e Parintele Coyne despre care am tot pomenit pe forum nu ar avea nimic de obiectat. E adevarat ca in acest caz am depasit aria mea de competenta profesionala.

Indraznesc totusi sa prezint un rezumat (scurtat) al sfatului meu personal, care, cred eu, e folositor. Adevarul nu jigneste 1) Masturbatia este un o practica extrem de raspandita, peste 90% din oameni, barbati si femei, s-au masturbat cel putin odata in cursul vietii 2) Efectele medicale ale masturbatiei, unele pozitive, altele negative, sunt in general neglijabile, motiv pentru care medicina ignora problema eradicarii ei. 3) La multi masturbarea devine o adictie, la fel ca dependenta de alcool sau morfina 4) Daca din motive religioase se doreste abandonarea masturbarii, este necesar suportul sustinut al familiei si prietenilor. Va fi ceva dificil, similar cu renuntarea la tutun, alcool sau droguri.

Cred ca acesta formulare nu jigneste pe nimeni, e la obiect, raspunde direct la problemele formulate de initiatoarea topicului. Va rog sa comparati tonul mesajelor mele, inclusiv a acestei prezentari prescurtate, cu al altor mesaje din acest thread. Veti observa ca ceilalti si-au permis mult mai multe libertati decat mine, au avut prezentari neacademice, inculsiv au facut glume, ceea ce eu nu am indraznit, am tratat cu toata seriozitatea posibila si cu obiectivitate stiintifica. Nu prea mi-e clar cu ce oi fi suparat. Poate cu interpretarea neo-Darwinista a existentei masturbatiei. Nu vad nimic anticatolic in aceasta interpretare, nu de alta, dar Papa Ioan Paul al II-lea a acceptat neo-Darwinismul (pentru detalii, va trimit din nou la Parintele Coyne). E drept ca pe acest forum exista unele persoane "mai catolice decat papa" carora nu le place acest lucru.

Post Scriptum. Nu stiu ce am facut, am inversat ordinea mesajelor. Sigur, situatia poate reglementa, folosind cacheul browserului, combinat cu 4 operatii copy-paste. E 11 noaptea, sunt prea obosit ca sa fac acest lucru. Scuze pentru eroare.


23 Ian 2009, 09:11
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Noi 2006, 06:05
Mesaje: 1457
Mesaj Re: Academicianul Trebici, preot ortodox luminat la minte
marcelulul scrie:
Am decis sa mut acest subiect la sectiunea Preoti, unde se potriveste mai bine. Linkul este urmatorul


viewtopic.php?f=9&p=53597#p53597


23 Ian 2009, 09:52
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România