Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Legalizarea concubinajului şi a relaţiilor homosexuale 
Autor Mesaj
Membru Junior
Avatar utilizator

Membru din: 15 Dec 2008, 20:44
Mesaje: 2
Mesaj Legalizarea concubinajului şi a relaţiilor homosexuale
Legalizarea concubinajului şi a relaţiilor homosexuale, o propunere legislativă trecută sub tăcere de senatorul Kovacs

Pe 23.07.2008, senatorul maghiar Peter Eckstein Kovacs a înaintat Biroului Permanent al Senatului o propunere legislativă privind parteneriatul civil inregistrata B377/2008.

Articolul 1 dispune următoarele: „Prezenta lege reglementează cadrul legal şi efectele juridice ale parteneriatului civil. Parteneriatul civil este un contract încheiat între două persoane, de sex diferit sau de acelaşi sex, care convieţuiesc în baza respectului şi sprijinului reciproc, a afecţiunii şi egalităţii în drepturi”.

Practic, propunerea legislativă iniţiată de senatorul Kovacs are ca scop legalizarea concubinajului. Pe de altă parte, dacă această propunere va fi aprobată, va reprezenta primul pas în demersul oficializării relaţiilor homosexuale.

Proiectul de lege putea fi gasit la urmatorul link insa din anumite motive de ordin tehnic al site-ului Senatului Romaniei este posibil sa nu se afiseze http://80.97.216.132/senat.proiect.asp?cod=13525&pos=0

Deşi prevederile contractului sunt foarte asemănătoare cu cele ale căsătoriei civile, parteneriatul civil are un statut oarecum inferior căsniciei, conform Articolului 23:

„Parteneriatul civil încetează în următoarele condiţii: a) când intervine căsătoria, fie între aceştia, fie a oricăruia dintre parteneri, cu o terţă persoană”.Lucrul dubios în demersul senatorului maghiar este că, deşi propunerea legislativă a fost supusă analizei de aproape jumătate de an, până acum nu a existat nici o dezbatere publică pe această temă, aşa cum s-ar cuveni într-un regim democratic.


Deşi nu cunoştea propunerea senatorului Kovacs, BOR se opune parteneriatului civil


Pe această temă, reporterii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica. Acesta, deşi nu ştia despre cea mai recentă propunere legislativă privind parteneriatul civil, a declarat că poziţia Bisericii Ortodoxe Române în astfel de situaţii este deja cunoscută: “Legalizarea concubinajului este un lucru revoltător, iar Biserica este împotriva unei astfel de iniţiative. Parteneriatul civil se situează în contradicţie cu moralitatea poporului român şi a familiei tradiţionale. Oricum, este o chestiune de ani de zile şi nu cred că va fi pusă în aplicare. Îmi amintesc de o propunere similară a deputatului Nicolae Păun, care, dându-şi seama că o astfel de iniţiativă nu va fi pe placul românilor, s-a răzgândit. Nu ştiu despre ultima propunere, dar ştiu că orice lege se votează în plen”.


15 Dec 2008, 20:56
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 24 Iun 2006, 06:59
Mesaje: 5205
Locaţie: în afara Bisericii
Mesaj Re: Legalizarea concubinajului şi a relaţiilor homosexuale
Poziţia Bisericii Catolice nu poate fi decât identică faţă de poziţia BOR, în această privinţă. Cu unele deosebiri la nivel doctrinar, ecleziologic şi canonic, Bisericile Ortodoxe au aceeaşi învăţătură morală cu Biserica Universală. Astfel, morala catolică respinge nu numai concubinajul homosexual, ci concubinajul în general.

Ce spune exact cel mai recent document oficial prin care Biserica respinge legalizarea concubinajului ?

"Biserica învaţă că respectul pentru persoane homosexuale nu poate în nici un caz duce la cauţionarea comportamentului homosexual sau la recunoaşterea legală a uniunilor homosexuale." Semnat: card Ratzinger, aprobat de Ioan Paul Pp II Sursa:
http://www.adoremus.org/Vatican-HomosexualUnions.html

Prin urmare, propuneri ca aceea a sen Eckstein contravin învăţăturii Bisericii.

_________________
O, Timotei ! Păzeşte depozitul care ţi-a fost încredinţat de profanările inovaţiilor şi de atacurile falsei ştiinţe !

http://www.catehism.ro


16 Dec 2008, 00:53
Profil WWW
Membru Junior
Avatar utilizator

Membru din: 15 Dec 2008, 20:44
Mesaje: 2
Mesaj Re: Legalizarea concubinajului şi a relaţiilor homosexuale
Da stiu care este parerea BC, si eu sunt catolic :)

Textul a fost preluat dintr-un articol pe care l-am gasit pe www.dezvaluiri.ro

E interesant ca nimeni nu a stiut de el pana acum 2-3 saptamani. Sa privim partea buna. D-l Eckstein nu mai e in Parlament. A pierdut cu 30 de voturi


16 Dec 2008, 12:48
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România