Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
metodele naturale 
Autor Mesaj
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 05 Ian 2007, 15:47
Mesaje: 132
Mesaj metodele naturale
Buna,
Stiu ca s-a mai scris pe acest subiect dar n-am gasit un raspuns la intrebarile mele. Eu sunt ortodoxa si la noi nu e acceptata nici o metoda de contraceptie, nici cea naturala. Dar prietenul meu nu poate accepta asa ceva. Si eu la fel cred ca este mai rezonabila viziunea voastra a catolicilor. Problema este ca el nu are incredere nici in metodele naturale. A fost foarte sarac in copliarie si isi vedea rar mama care lucra toata ziua pentru a-i intretine si spune ca nu vrea acelasi lucru pentru copiii lui, vrea sa le ofere timp mai mult. Nu este credincios si accepta asteptarea pana la casatorie dar asta nicicum nu poate sa accepte. Si s-ar putea sa ne despartim din cauza asta pentru ca nu vreau sa imi duc viata de familie in pacat. As vrea sa stiu daca exista cineva dintre voi, oameni casatoriti care respectati invatatura Bisericii (oricare ar fi ortodoxa sau catolica) si nu aveti totusi 10 copii. Cat succes are metoda naturala? Nu vreau procente sau statistici ci cazuri concrete.Am intrebat si pe forumul ortodox ce fac cei casatoriti dar toti ma trimit la duhovnic. Insa eu vreau marturiile unor oameni reali...Daca este prea intima intrebarea pentru forum va rog sa imi scrieti pe privat. Poate niste marturii m-ar ajuta sa-l conving ca metoda naturala este buna.
Multumesc!


08 Noi 2008, 15:49
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 24 Iun 2006, 06:59
Mesaje: 5205
Locaţie: în afara Bisericii
Mesaj Re: metodele naturale
Nici în Biserica Catolică nu este acceptată nici o metodă de contracepţie. Este normal, morala ortodoxă nu poate fi diferită de cea catolică, ortodocşii s-au despărţit de catolici din alte motive decât cele de morală. Perfect identice în esenţa lor, cele două sisteme morale nu diferă decât prin faptul că morala catolică este mai riguroasă. Noţiuni de morală ca de exemplu "păcat de moarte versus păcat lesne iertător" sau "eroare formală versus eroare materială", deşi sunt absolut conforme cu ortodoxia, sunt mai mult folosite şi întâlnite în lumea catolică.

Prin urmare, noi credem şi mărturisim că oamenii (şi toată Creaţia) nu au izvorul vieţii în sine, ci izvorul vieţii este la Dumnezeu. Dacă nici un fir de păr în cap nu ni se mişcă fără ştiinţa Domnului, cum am putea crede că un lucru atât de important ca o nouă viaţă şi un suflet nou este opera doar a oamenilor ?
Dumnezeu, prin persoana Spiritului Sfânt, este Cel care dă viaţă. Lui îi spunem la începutul Liturghiei "Vistierule al bunătăţilor şi dătătorule de viaţă", iar la Crez, vorbind de El, îi spunem "Domnul şi de viaţă făcătorul" (Dominum et vivificantem). În concluzie, este o dovadă de insuficientă credinţă să ne închipuim că nu Dumnezeu este stăpânul vieţilor noi, sau că El ar putea să ne dea nouă mai mulţi copii decât putem duce.
Concepţia Bisericii postconciliare, fără să schimbe nimic în esenţă (nici nu are cum, ar contrazice însuşi Simbolul Credinţei), a nuanţat un pic lucrurile: în unele cazuri excepţionale, şi anume atunci "când există motive serioase", cei doi soţi pot recurge la acele metode de contracepţie naturală care se bazează pe abstinenţa periodică. Printr-un artificiu logico-semantic, astfel de metode sunt scoase din sfera contracepţiei şi numite "expresii ale maternităţii şi paternităţii responsabile". Justificarea acestei inginerii dogmatice este aceea că cei doi soţi "ar rămânea deschişi vieţii", pe când în celelalte situaţii ar manifesta închidere faţă de viaţă. Să observăm că nici chiar noua gândire a Bisericii nu consideră că astfel de metode este bine să fie norma, ci excepţia, fără a se preciza, deocamdată, ce sunt acelea "motive serioase" sau cine anume este chemat să aprecieze seriozitatea lor. De aici, multe cupluri trag concluzia, după părerea mea greşită, că metodele contraceptive bazate pe abstinenţa periodică ar fi permis să fie aplicate "by default", ori că sfatul duhovnicului nu este necesar, ori că prin "motive serioase" se poate înţelege faptul că mai avem de plătit câteva rate pentru Mercedesul din ograda vilei şi mai avem de strâns şi parale pentru excursia de la anul din Spania.

Asupra eficienţei lor, trebuie obsevat că este MULT mai mare decât multe alte metode, în orice caz superioare ovulelor, cremelor, foiţelor contraceptive locale. Ceva mai mică, totuşi, decât pretind organizaţiile pro-life, care dau uneori cifre de 98 % (în realitatea din teren, nici prezervativul nu are eficienţă de 98 %). Este posibil să crească în viitor, testele de ovulaţie care folosesc probă din salivă sunt deja în comerţ (dar scumpe, sunt brand name-uri, deocamdată). În ceea ce priveşte experienţa mea personală, pot să spun că am folosit câţiva ani aceste metode, şi nu am avut probleme. Singura problemă este că acum regret şi mi se pare că am fost laş în faţa lui Dumnezeu. Ceea ce mi se părea mie a fi "motive serioase" au fost, de fapt, ridicole griji de ordin material. Îmi pare rău că ani de zile I-am spus "Nu" Dătătorului de viaţă, îmi pare rău că nu am primit copii mai mulţi şi mai devreme.

_________________
O, Timotei ! Păzeşte depozitul care ţi-a fost încredinţat de profanările inovaţiilor şi de atacurile falsei ştiinţe !

http://www.catehism.ro


08 Noi 2008, 22:42
Profil WWW
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 21 Mai 2007, 19:11
Mesaje: 2238
Mesaj Re: metodele naturale
Annamarria scrie:
Buna,
...nu vreau sa imi duc viata de familie in pacat.
Bună, Annamarria!
Îţi mulţumesc pentru cele două lacrimi de fericire pe care le-am simţit în ochii mei la citirea hotărârii din inima ta!
Mărire Ţie, Doamne, mărire Ţie!

_________________
Întruparea este singura şansă a sufletului de a-L preamări pe Dumnezeu!


09 Noi 2008, 00:53
Profil
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 05 Ian 2007, 15:47
Mesaje: 132
Mesaj Re: metodele naturale
Va multumesc pentru raspunsuri. Nicu, nu e asa greu sa iei hotararea, sper sa ma ajute Bunul Dumnezeu sa o si respect. Prin ceva miracol prietenul meu a acceptat tot :D Nu mai am probleme in privinta asta. Dar mesajul meu e inca deschis si la alte raspunsuri.
Doamne ajuta! Va iubesc \:D/ Sunt in nori, mi-e si frica sa mai scriu, cine stie ce o sa scriu in starea asta... :D


09 Noi 2008, 14:06
Profil
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 05 Ian 2007, 15:47
Mesaje: 132
Mesaj Re: metodele naturale
Am multumit in general, dar voiam in mod special. Fortunatus, multumesc mult pentru cele scrise. Sunt de folos. Nicu, multumesc pentru ca te-a miscat ceea ce traiesc eu, o necunoscuta.
Toate cele bune!


09 Noi 2008, 14:10
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 21 Mai 2007, 19:11
Mesaje: 2238
Mesaj Re: metodele naturale
Lăudat fie Isus şi Maria!

Nu mai eşti o necunoscută, Annamarria, cu atât mai mult cu cât m-am rugat deja ca Dumnezeu să păstreze în inima ta hotărârea de a-L urma.
Piretenul tău a acceptat pentru că inima ta este fermă. Doamne-ajută!
E plăcut în nori, dar capul trebuie să-l scoţi ca să nu fie în nori.
Toate cele bune!

_________________
Întruparea este singura şansă a sufletului de a-L preamări pe Dumnezeu!


09 Noi 2008, 20:55
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 05 Dec 2006, 00:54
Mesaje: 371
Locaţie: bucuresti
Mesaj Re: metodele naturale
Buna Anamaria! Bine ai venit!

Metodele naturale nu pot fi numite contraceptive, pentru ca nu sunt. Metodele naturale au la baza un proces de autoobservare, care poate fi f util femeilor dupa parerea mea. Nu trebuie sa aiba neaparat scopul evitarii unei sarcini, ci poate reprezenta o constientizare a fenomenelor ce se produc in trupul unei femei in diverse momente ciclice ale vietii ei. Nu/ti fa griji, din experienta impartasita de medici (chiar si pe forum) copiii se fac din ce in ce mai greu si se pare ca pofta vine mancand. Am vazut multi tati care inainte de casatorie nu s/au gandit cu prea multa placere la viitorii copii, ca apoi sa devine niste parinti exemplari, responsabili si deschisi vietii.
Cu toate astea, in cazuri extreme, metodele naturale pot fi o solutie valida.

_________________
Pentru ca tare crez eu, ca nici moartea, nici vieata, nici ingerii, nici capeteniile, nici puterile, nici cele de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancul, nici orice alta faptura nu ne va putea desparti de dragostea lui Dumnezeu.


11 Noi 2008, 22:47
Profil YIM
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 16 Noi 2008, 22:10
Mesaje: 111
Locaţie: Piatra Neamt
Mesaj Re: metodele naturale
Sunt o persoana casatorita, reala si folosesc metoda naturala a Ovulatiei Billings de aproximativ 4 ani si functioneaza. Anterior am folosit metoda naturala simpto-termica Roetzer aproximativ alti 4 ani. Avem doi copii, ambii nascuti prin cezariana iar medicul ne-a recomandat sa nu mai avem alti copii si chiar daca ar veni un copil ramanem deschisi vietii.
Metodele naturale in familia noastra au insemnat o mare binecuvantare si-i multumesc lui Dumnezeu ca le-am putut cunoaste.
Daca esti dispusa sa cunosti Metoda Ovulatiei Billings da un semnal, te pot indruma in acest sens. Doamne ajuta!

_________________
Laudat sa fie Isus Cristos!
www.familiasiviata.ro


16 Noi 2008, 22:54
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 21 Mai 2007, 19:11
Mesaje: 2238
Mesaj Re: metodele naturale
Lăudat fie Isus şi Maria!
k3na scrie:
Metodele naturale nu pot fi numite contraceptive, pentru ca nu sunt.
Nu e corect să fie numite altfel! La ce altceva folosesc? Metode clar contraceptive pentru că se încearcă(cu un risc acceptat!) evitarea "darului" lui Dumnezeu. "Darul" lui Dumnezeu devine un "pericol" mai mic prin folosirea acestor metode. Totuşi "darul" îi paşte pe cei care le practică; e diferită însă faţă de "ruleta rusească".

Bine ai venit, iuliana P!
Menţionezi durata de verificare a experimentelor(Roetzer, Billings), sau perioada pe parcursul căreia "aţi urmat" recomandarea medicului?
Am cunoscut două mame poloneze catolice care au rămas însărcinate (atenţie!) prin "metode naturale" şi au născut prin cezariană toţi cei 7(şapte), respectiv 6(şase) copii.

_________________
Întruparea este singura şansă a sufletului de a-L preamări pe Dumnezeu!


17 Noi 2008, 00:14
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 17 Mar 2006, 08:16
Mesaje: 3230
Locaţie: Bucuresti
Mesaj Re: metodele naturale
Nicu scrie:
Nu e corect să fie numite altfel! La ce altceva folosesc? Metode clar contraceptive
la conceptie - eu inca mai sper
(adica ne straduim sa nu pierdem nicio perioada fertila...)

Nicu scrie:
Am cunoscut două mame poloneze catolice care au rămas însărcinate (atenţie!) prin "metode naturale" şi au născut prin cezariană toţi cei 7(şapte), respectiv 6(şase) copii.
si-au dorit sau nu?
adica au aplicat metodele natuale sa conceapa?
daca nu, poate ca aveau termometrele defecte


17 Noi 2008, 09:02
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România