Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Ştiri ce au legātura cu familia 
Autor Mesaj
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 10:23
Mesaje: 1479
Locaţie: Cluj
Mesaj Ştiri ce au legătura cu familia
Nefiind ştiri din domeniul eclezial, le voi strânge aici.

Multi copii primesc de la parinti prima tigara si primul pahar de bautura
Gândul, E.L., vineri, 7 aprilie 2006

http://www.gandul.info/2006-04-07/actual/multi_copii

Copiii din România fac primul pas catre consumul de bauturi alcoolice si spre fumat cot la cot cu parintii lor. Un studiu realizat, pe un esantion de aproape 1500 de tineri, de specialistii de la Facultatea de Sociologie din Bucuresti, la cererea organizatiei "Salvati Copiii" arata ca opt la suta dintre copiii între 11 si 14 ani fumeaza, patru la suta beau alcool, unu la suta se drogheaza si adesea prima tigara sau primul pahar de bautura vine chiar din partea parintilor. Potrivit sociologului Marian Preda, prodecan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, gestul parintilor se datoreaza convingerii ca astfel pot controla comportamentul copiilor. Preda considera buna intentia unor astfel de parinti, explicând însa ca experimentul poate fi facut în familie, dar la vârsta potrivita, exemplul personal fiind mai eficient decât mesajul transmis. Conform datelor studiului, consumul de tutun este mai mare la baieti decât la fete si mai mare la oras decât la sat. În ceea ce priveste alcoolul, studiul arata ca ponderea creste foarte mult pentru cei între 18 si 22 de ani: 77 la suta. Consumul frecvent de alcool este recunoscut de patru la suta dintre tinerii între 11 si 14 ani, de 12,7 la suta de cei între 15 si 18 ani, în timp ce 18 procente din cei peste 18 ani recunosc ca beau alcool de mai multe ori pe saptamâna sau chiar zilnic. De asemenea s-a constatat ca aproape jumatate din respondenti îl consuma rar sau ocazional si îl considera un drog mai puternic decât cafeaua.

Drogurile au fost încercate de 1 la suta dintre tinerii între 11 si 14 ani, ponderea crescând de zece ori în rândul tinerilor cu vârste între 19 si 22 de ani. Cocaina este cea mai folosita (0,4 la suta), urmând marijuana (0,2 la suta) si heroina (0,1 la suta) si consumul este mai mare în zonele urbane cu peste 100.000 de locuitori si creste odata cu vârsta. Cercul de prieteni ramâne un factor determinant în consumul drogurilor iar sociologii sustin ca acest fenomen ar putea fi contracarat prin educarea la nivel local a elevilor, parintilor si profesorilor, dar prin legalizarea anumitor tipuri de droguri.
Marian Preda a mai precizat ca, de frica, multi din cei interogati nu recunosc ca au consumat sau înca mai consuma droguri, astfel ca acestia nu pot fi depistati si ajutati decât prea târziu. De aceea, procentul consumatorilor poate fi mai mare decât releva rapoartele de cercetare.


Ultima oară modificat de radukn pe 28 Apr 2006, 16:12, modificat 1 dată în total.

10 Apr 2006, 10:12
Profil YIM WWW
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 10:23
Mesaje: 1479
Locaţie: Cluj
Mesaj 
Tinerii casatoriti vor primi, de anul viitor, un ajutor de 200 de euro

Tinerii casatoriti vor primi, de la 1 ianuarie 2007, un ajutor de cate 200 de euro, daca se afla la prima casatorie, a anuntat, astazi Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Executivului.

Masura este cuprinsa intr-un proiect de lege aprobat de Guvern in sedinta de miercuri, a precizat Marinescu. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului,
este vorba despre 65.000 de familii, suma totala prevazuta pentru 2007 fiind de 50 de milioane de lei noi. Suma acordata nu se impoziteaza.

Sprijinul financiar se va acorda pe baza unei cereri depuse la primaria unde a fost incheiata casatoria, care trebuie sa fie insotita de declaratiile sotilor ca fiecare dintre ei se afla la prima casatorie si au domiciliul sau resedinta in Romania. Termenul de depunere a acestor acte este de 60 de zile de la incheierea casatoriei.

Primarul stabileste, prin dispozitie scrisa, in termen de cinci zile de la data inregistrarii cererii, dreptul la acordarea acestui sprijin financiar, acesta urmand a fi acordat familiei solicitante in maxim o luna de la data emiterii dispozitiei scrise a primarului, potrivit sursei citate.

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei va monitoriza si evalua aplicarea acestor prevederi legale.

Primarii au obligatia de a comunica semestrial directiilor de munca, solidaritate sociala si familie din fiecare judet datele privind numarul familiilor care au beneficiat de acest sprijin financiar, varsta si cetatenia sotilor, precum si sumele platite, potrivit proiectului de lege.


Ultima oară modificat de radukn pe 28 Apr 2006, 16:11, modificat 1 dată în total.

23 Apr 2006, 15:40
Profil YIM WWW
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 10:23
Mesaje: 1479
Locaţie: Cluj
Mesaj 
Efectul anticonceptionalelor pentru barbati este reversibil

Desi mai avem de asteptat cativa ani inainte sa devina disponibile, un nou studiu arata ca, la cateva luni dupa oprirea tratamentului, efectele pilulelor anticonceptionale pentrtu barbati pot fi reversibile.

Metodele contraceptionale pentru barbati sunt, in prezent, limitate la prezervative si vasectomie. Acestea sunt contestate de multi pentru ca nu sunt 100% sigure sau sunt greu/deloc reversibile. Cercetatorii au studiat date culese de la 1 500 barbati care au luat parte in testarea unor forme de contraceptie pe baza de hormoni.

...

Ştirea întreagă: http://news.softpedia.com/news/Anticonceptionalele-pentru-barbati-reversibile-ro-22358.shtml


28 Apr 2006, 16:10
Profil YIM WWW
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 10:23
Mesaje: 1479
Locaţie: Cluj
Mesaj 
Avem nevoie de o definitie noua si moderna a familiei?

Exista anumiti factori care afecteaza conceptul de familie in lumea moderna: exista un declin al numarului de casatorii, o crestere a concubinajelor, divorturilor si parintilor adoptivi, exista mai multe nasteri in afara casatoriei, si nu in ultimul rand pe masura ce durata medie de viata creste, exista din ce in ce mai multi batrani. Ce consecinte au acesti factori?

Mike Murphy de la Scoala de Economie din Londra si John Ermisch de la Universitatea Essex spun ca pentru a intelege toate consecintele este nevoie de informatii suplimentare dincolo de cele continute in inregistrarile oficiale ale nasterilor, casatoriilor si mortilor. Ei au constatat ca metoda standard de colectare a datelor, care foloseste familia ca unitate a analizei, pur si simplu nu mai este potrivita situatiei moderne.

"Este din ce in ce mai important sa constientizam faptul ca 'familia' nu mai este doar grupul de rude apropiate care traiesc impreuna la un anumit moment de timp," a spus profesorul Murphy. "Exista tot mai multi copii care nu traiesc cu parintii lor biologici (si adesea cu parintii adoptivi) si adulti ai caror fosti parteneri sunt inca in viata. Iar pe masura ce durata medie de viata creste, iar batranii nu mai traiesc cu toti copiii lor, cu toate ca acestia continua sa ii ajute si sa le ofere sustinere morala, nevoile lor sunt satisfacute intr-o masura din ce in ce mai mare din surse exterioare gospodariei proprii."

Ştirea integrală: http://news.softpedia.com/news/Avem-nev ... 4199.shtml

_________________
Imagine


21 Mai 2006, 13:11
Profil YIM WWW
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 10:23
Mesaje: 1479
Locaţie: Cluj
Mesaj 
Asaltaţi de violenţa şi derizoriul cotidian,
Copiii se visează personaje negative

de Valentin POPESCU, Adriana C. Nedelea , Dan BOICEA

Adevarul, 1 iun 2006

Copiii nu se mai tem de Bau-bau, Omul Negru şi Dracula. Nu mai sunt înfricoşaţi de poveşti sângeroase şi fantome. Vor contact cu personajele negative. Sunt fascinaţi de prezenţa lor şi ştiu că le pot domina. Modificarea de comportament s-a produs în ultimii ani. Imunizaţi de asaltul violenţei televizuale, au dobândit, paradoxal, un atribut pe care părinţii lor nu l-au avut: mentalitatea de învingător. Afirmaţiile îi aparţin unui specialist al interacţiunii cu copiii, "magicianul" Marian Râlea, de cinci ani director al Teatrului Naţional pentru Copii. Psihologii consideră că există o supralicitare a rolurilor malefice în programele pentru copii, balanţa de popularitate înclinându-se către modele negative. "Criza valorilor, trimiterea în derizoriu a meritocraţiei şi a stilului tradiţional de viaţă sunt câteva dintre motivele care îi fac pe copii să aleagă ca modele în viaţă personaje negative", este de părere conf. dr. Constantin Oancea, medic primar neuropsihiatrie
infantilă la Spitalul Clinic "Alexandru Obregia" din Bucureşti.
Rolurile negative sunt mai bine popularizate
Eroii de altădată, jocurile prin care copiii imitau personaje temerare au cam dispărut, iar, acum, sunt la modă antieroii şi cei care dispreţuiesc orice formă de realizare. "Rolurile negative sunt mai bine popularizate, violenţa este extrem de bine cotată, iar copiii se exprimă prin violenţă. În momentul de faţă proslăvim personaje dure, nepoliticoase, exhibiţioniste. Există o modă de a batjocori şi de a prelua limbajul suburban. Acest lucru se datorează şi lipsei unei legături strânse cu familia, care, în mod normal, ar trebui să-i influenţeze pozitiv pe copii", ne-a spus conf. dr. Constantin Oancea, medic primar neuropsihiatrie infantilă la Spitalul Clinic "Alexandru Obregia" din Bucureşti. Fascinaţia celor mici pentru personajele negative a existat dintotdeauna, dar comportamentul lor s-a modificat. "Sunt atraşi mai mult de lupul din "Scufiţa Roşie" şi Bestia din "Frumoasa şi Bestia" decât de Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana, dar se apropie de figurile malefice cu mai
multă încredere în propriile forţe. Ne gândim că înainte de `89 nu puteam să fim nişte învingători. În ultimii ani, ei au dobândit această putere. Asta vine şi din educaţie, dar şi din felul în care se distrează. Eu încerc să nu le întreţin această nevoie de a fi în preajma personajelor negative, dar nu o pot ignora. Fără acest conflict între bun şi rău, povestea nu poate exista", ne-a declarat actorul Marian Râlea, care i-a introdus pe copiii şi elevii între 4 şi 12 ani în poveste, oferindu-le roluri de personaje pozitive şi suplinind un rol de educator pe care ar trebui să-l aibă şcoala. "Deşi unii dintre ei încă mai citesc poveşti, nu cunosc multe personaje ale mitologiei româneşti. Nu ştiu cine sunt Baba Cloanţa, Moşul Codrului şi Muma Pădurii. Ei au fost înlocuiţi de la televizor, de Superman şi Spiderman".
o treime din elevi consideră că şcoala nu le oferă modele
Peste 36% din elevi cred că şcoala nu oferă modele şi nu este un garant al succesului. Alţi aproape 70% spun că şcoala nu are legătură cu viaţa reală şi nu oferă informaţii utile. Vedetele de televiziune sunt adevăratele modele de succes care îi impresionează. Potrivit unui studiu al Institutului de ştiinţe ale Educaţiei, "lumea frumuseţilor siliconate, a macho menilor îmbrăcaţi în costume Armani, mirajul banilor şi maşinile luxoase, succesul facil îi atrag irezistibil pe tinerii aflaţi în căutarea propriei identităţi". Dacă traiul vedetelor de televiziune este râvnit de aproape 37% din tineri, pe al doilea loc în preferinţele lor se situează familia (16,6%). Sportivii sunt modelul preferat de 13,3% din subiecţi, pentru ca aproximativ 12% din ei să aleagă ca model de succes omul de afaceri. Profesorii sunt consideraţi un model de succes atractiv de doar 7,5% din elevi, iar oamenii de cultură sunt aproape "invizibili" - 1,2% în opţiunile tinerilor din România. Cercetarea
arată că televiziunea exercită cea mai mare influenţă asupra elevilor în ceea ce priveşte alegerea unui model în viaţă, pe ultimul loc fiind plasaţi cadrele didactice şi consilierii.

_________________
Imagine


01 Iun 2006, 09:43
Profil YIM WWW
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 10:23
Mesaje: 1479
Locaţie: Cluj
Mesaj 
Tom si Jerry nu stiu bunele maniere

Eroii tot mai agresivi ai desenelor animate nu aduc audienta, arata un studiu CNA.

Televiziunea are o vorba: bataia inmulteste rindurile telespectatorilor. Pe de alta parte, criticii mass-media au si ei o teorie: violenta excesiva de pe micul ecran ii influenteaza negativ pe cei care o consuma, si o serie de cercetari s-au ridicat pentru a dovedi sau a infirma impactul acesteia. Ultimul studiu realizat de Consiliul National al Audiovizualului dezbate insa chiar legatura dintre violenta si rating.

Continuarea...

_________________
Imagine


03 Iun 2006, 13:52
Profil YIM WWW
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 24 Iun 2006, 06:59
Mesaje: 5205
Locaţie: în afara Bisericii
Mesaj Re: Ştiri ce au legātura cu familia
Despre cum poate colabora preotul cu psihoterapeutul in probleme ale vietii sexuale ale cuplurilor:

http://afp.google.com/article/ALeqM5gAK ... Hb6sOuBXFg

_________________
O, Timotei ! Păzeşte depozitul care ţi-a fost încredinţat de profanările inovaţiilor şi de atacurile falsei ştiinţe !

http://www.catehism.ro


05 Aug 2008, 07:37
Profil WWW
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 05 Apr 2006, 01:12
Mesaje: 504
Locaţie: Bucuresti
Mesaj Re: Ştiri ce au legātura cu familia
http://www.ziua.%20net/news.%20php?id=12752&%20data=2008-%2009-16


17 Sep 2008, 16:56
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 25 Iun 2006, 12:30
Mesaje: 1206
Mesaj Re: Ştiri ce au legātura cu familia
Romanii vor putea divorta la Primarie, potrivit noului Cod Civil 01 Octombrie 2008, Realitatea

Casatoria nu va mai fi singura legatura care le ofera sotilor drepturi egale. si divortul se va simplifica, pentra ca nu va mai fi nevoie, neaparat, de judecatori. Acestea sunt doar cateva dintre prevedederile din proiectul noului Cod Civil.

Conform noilor prevederi, romanii vor putea sa se desparta acolo si-au unit destinele, la starea civila. Asta insa doar in conditiile in care ambii parteneri sunt de acord si nu au copii minori.

De asemenea, romanii vor putea incheia inaintea casatoriei contracte prenuptiale in care sa stipuleze daca vor sau nu sa isi imparta averea sau ce obligatii isi impun unul alutuia.

O alta noutate este reglementarea legala a procrearii unui copil prin inseminarea in vitro.

Daca acest cod va fi votat si de Parlament, atunci parintii isi vor putea dezmosteni copiii. De asemenea, un copil care inca nu s-a nascut, iar tatal sau a murit, va avea aceleasi drepturi ca cei in viata.

Totodata, noul Cod Civil va duce la unificarea obligatiilor civile si comerciale intr-o singura institutie unitara - obligatiile civile. Astfel, vom gasi articole privind contractul de comision, de consignatie, de expeditie, de transport, de agentie intr-un singur cod cu prevederile civile.

Schimbarile aduse Codului Civil sunt in numar de 1.500. Acesta a fost trimis Camerei Deputatilor pentru dezbatere.


Am primit aceasta stire astazi.

Draga Mihai,
Poti verifica ce inseamna cele 2 idei subliniate?
Adica, se propun variante de PACS francez?


01 Oct 2008, 20:34
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 05 Apr 2006, 01:12
Mesaje: 504
Locaţie: Bucuresti
Mesaj Re: Ştiri ce au legātura cu familia
Cu cine votam la europarlamentare?
Propunerea AFR:http://www.protejarea-familiei.com/alegeri.html


09 Mai 2009, 09:32
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România