Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
pacatul stramosesc 
Autor Mesaj
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2007, 19:04
Mesaje: 116
Mesaj pacatul stramosesc
Iubitii mei , acest subiect l-am studiat nu numai din lucrarile teologige ale sfintilor parinti ortodocsi sau lucrarile teologice catolice, am trecut si dincolo de ceea ce ne-a fost dat sa cunoastem , prin revelatie sau studiind cu ajutorul Duhului Sfant.
Dumnezeu mi-a revelat motivul prin care noi oamenii am pierdut Raiul in care traiam si mintea mi-a fost deschisa ascultand o liturghie a parintelui Bartolomeu Anania despre caderea lui Adam ,
Parintele Bartolomeu Anania spunea si ca omul nu a fost creat ca sa moara ,ci el a cunoscut moartea cand a pacatuit ,deci omul nu avea trup muritor .
Si eu cred acest lucru si mai cred ca Dumnezeu nu a creat omul facand un experiment ca sa vada ce fel de fiinte suntem sau vom deveni.
Sunt percepte omenesti prin care se incearca intoxicarea oamenilor ,teorii precum ca omul s-ar intoarce pe pamant in mai multe vieti pana va dobandi un inalt grad spiritual.
Minciuna ,este o mare blasfemie adusa creatiei noastre , o interpretare gresita a sntimentelor pe care omul le are sau le poate avea ,pentru ca uneori omul simte ca ar recunoaste anumite locuri sau ca ar putea vorbi in alte limbi decat cea in care traieste fara a fi studiat-o vreodata ,toate aceste sunt adevarate dar omul nu stie ca acestea sunt primite prin posedare.
Da ati citit bine ,omul poate fi posedat de un spirit ce a trait la un moment dat pe pamant ca om , prin viata lui rea s-a transformat intr-un mic demon si ca sa sa poata manifesta cauta o gazda pana o gaseste si unde decat sub un nou trup,
Din fericire acesti mici demoni pot fi alungati prin spovada si impartasanie sau prin ritualul sfantului maslu
Ritualul botezului este prima exorcizare pe care o primeste omul ,el eliberandu-se de pacatul stramosesc , de satana .
V-ati intrebat vreodata de ce spunem noi in ritualul botezului de trei ori " ma lepad de satana " ?
Este de fapt lepadarea noastra de acest trup pacatos pe care il purtam in aceasta lume si transformarea prin botez intr-un trup transfigurat de actiunea dumnezeiasca asupra fiintelor noastre ,trupul devenind sfintitor sub actiunea Preasfintei Tremi dumnezeiesti.
Pacatul stramosesc este mult mai grav decat credem noi si i neascultarea fata de Dumnezeu mancand din copacul oprit este doar o metafora a realitatii crude a pacatului savarsit de om .
Realitatea pacatului nostru sta scris in Cartile Lui Enoh ,dar este exemplificat atat de Mantuitor cat si de apostoli si a fost oprit de sfintii parinti spre cunoastere pentru a nu speria pe oameni ,dar poate era mai bine ca sa fie cunoscut,ca omul sa inteleaga care este starea lui, adica cine suntem noi cu adevarat , cei care traim in aceasta lume adica cei ce ne aratam ca trup sau cei ce suntem spirit ?
Ei bine noi suntem cei care traim in vesnicie si din fericire aceste trupuri nu sunt ale noastre si spre surprinderea voastra va spun un adevar , acest trup in care noi traim nu ne-a fost harazit de Preainaltul nostru Dumnezeu , ci aceste trupuri le-am dobandit prin cununia noastra rusinoasa si pacatoasa cu satana .
Aduceti-va aminte cand Adam s-a ascuns de Tatal ceresc ca sa nu i se vada goliciunea .
Cand a facut Adam acest gest,decat atunci cand a fost inselat de satana ,imbracand de fapt acest trup pacatos cunoscand intelepciunea creierului trupesc ,vazand goliciunea a ceea ce de fapt el era acum.
Omul creat de Dumnezeul Cel sfant nu avea nevoie de nici o haina pentru ca era mai mult spirit ,mai mult Dumnezeu trupul era mai mult eter ,,pentru ca Dumnezeu la creat pe om ca sa Imparatesca cu El si sa se bucure cu Domnul de toate cele ce au fost create intr-un chip si asemanare cu El si oare Domnul Dumnezeul nostru nu este si prin definitie sa spunem , un Duh ?.
Omul Adam a fost ca si importanta inaintea Ingerilor si de aceea furia lui lucifer a fost mare si a ispitit pe Adam si Eva imbracandu-i in hainele de satana create ,o haina a pacatului.
Sunt sigur ca sunteti bulversati de aceasta interpretare si va este greu sa o intelegeti dar este o realitate pe care unii dintre parintii bisericilor o stiu si de care se tem sa nu o descoperiti sau se tem sa o marturiseasca oamenilor pentru ca omul sa nu se rataceasca in intelegere si este adevarat acest lucru
Eu il rugam pe Dumnezeu in rugaciuni ca sa ma ajute sa nu gresesc si am fost extrem de tulburat de aceasta realitate ,am plans in suflet si in trup de soarta pe care noi oamenii o avem si o traim .
Aici si acum voi trebuie sa intelegeti mai bine taina Mantuirii noastre de catre Isus Cristos Fiul Preaialtului nostru Dumnezeu si sa vedeti importanta misiunii Lui Cristos pentru noi oamenii.
Isus Cristos nu numai ca s-a facut om , dar a venit sa traiasca aceasta stare ,ca sa arate oamenilor ca Tatal ceresc nu i-a uitat si nu ii uita niciodata si ca EL Fiul Tatalui ceresc a invins acest trup prin viata traita ,sfintind practic acest trup pacatos prin prezenta Lui ca spirit coraborata prin abtinerea de a fi ispitit si trairea Lui fara de prihana ,invingand moartea trupeasca prin invierea Lui si transformarea trupului cel vechi in trupul cel nou .
Oare nu a spus clar Mantuiorul ca dupa moarte este invierea noastra ,oare nu a spus Mantuitorul ca nimeni nu va cunoaste Imparatia Lui Dumnezeu pana nu se va lepada de acest trup ,pana nu va cunoaste moartea acestei vieti si nu a dat de inteles ca omul nu va invinge pe satana decat atunci cand va sfinti acest trup prin viata traita aici pe pamant .
Orice abtinere de la a savarsi un pacat ,orice gand rau alungat este o victorie a noastra,o victorie a omului fata de satana.
Fratilor stapaniti-va trupurile asa cum ne invata apostolul Pavel in scrisorile lui si veti cunoaste binecuvantarea Domnului.
Cereti ajutor Domnului nostru Isus Cristos si cititi i Biblia in harul Duhului Sfant ,cititi scrisorile apostolilor si veti gasi aceste taine si va veti uimi de ce veti descoperi ,numai Duhul Sfant va poate revela adevarul ,pentru ca mintea omeneasca este ispitita de satana ca omul sa nu descopere si sa nu vada ceea ce spiritul vrea sa vedem .
Aduceti-va aminte de postul tinut de Mantuitor in pustie ,era pregatirea Lui Hristos pentru a invinge pe satana in aceasta stare noua pe care Fiul Lui Dumnezeu a venit sa o traiasca .
Intruparea Fiului Lui Dumnezeu la inebunit pe satana care a cautat sa-l omoare inca de mic copil pentru ca omul sa nu cunoasca Mantuirea Tatalui prin Fiul ,ca omul sa nu primeasca marile si sfintele taine sacramentale prin care noi dobandim sfintenia cereasca a Imparatiei Lui Dumnezeu .
Darul botezulu icrestin este despartirea ceruta de om ,a cununiei cele pacaoase cu satana ,mirul este acceptul omului in prezenta Duhului Sfant si ca acoperamant al sufletelor noastre si paza fata de ispitirile lucifere,spovada este o exorcizare pentru cei ce ne-am lasat ispititi si cei care doresc ca prin cainta sa redevina sfinti ca dupa botez primind prin Euharestie trupul Lui Cristos prin excelenta ,facand astfel una cu Cristos,maslul este intarirea sufletelor noastre in fata neputintei trupesti ,un ajutor primit de la Dumnezeu ca sa invingem boala trupeasca prin credinta si speranta vietii de dupa moarte, cununia crestina este viata in iubire ,credinta si speranta a ceea ce Adam trebuia sa traiasca cu Eva ,iar preotia crestina este culmea acestor daruri pentru ca prin aceasta omul imita pe Hristos in traire .
Chiar daca dogmele bisericii separa acest sacrament al preotiei ca si stare de sine si de fapt ,eu il inteleg si in virtutea imitarii al fiecarui om pe Cristos in toate cele ce El le-a trait .
Fratii mei ,nu trebuie sa va temeti de ceea ce ati citit pentru ca toate sunt scrise in evanghelii si scrisorile apostolilor dar noi nu lle-am vazut si inteles pentru ca am lasat mintea sa ne invaluie si nu ne-am deschis suflletele pentru a primi Intelepciunea Duhului Sfant.
Cristos a strivit spurcaciunea acestei lumi cu calcaiul sau , Cristos a deschis calea spre Imparatia Lui Dumnezeu care este prin El insusi ,ne-a chemat la Tatal ca sa Imparatim cu El .
Aceasta iertare a noastra a venit prin mantuire, prin jertfa Lui Isus Cristos ,si jertfa Mantuitorului a inceput odata cu coborarea Lui ,pe pamant , primind acest trup pacatos nascandu-se dintr-o fecioara preacurata ,apoi a urmat o viata traita fara de pacat , dupa care a venit inceputul propriuzis al misiunii Lui , cere s-a implinit prin pregatirea Lui in desert in cele 40 de zile de post urmat imediat de botezul pe care Domnul l-a primit de la Ioan ,acest gest a fost un ritual adevarat consfintit de Dumnezeu prin realitatea trairii iar aceasta trebuie sa va faca sa intelegeti si mai bine eliberarea noastra de aceasta lume pacatoasa ,Domnul prin aceasta ne-a aratat ca s-a eliberat definitiv de acesta lume pacatoasa,a urmat apoi ,prorocirea Imparatiei iLui Dumnezeu si a propriei jertfe ,minunile savarsite au culminat cu cea mai mare minune savarsita si implinita de Mantuitor si anume Jertfa Lui pe cruce ,invingand moartea acetei lumi si inviind .
Prin acestea toate ,Isus Cristos,ne-a reapropiat de Dumnezeu Tatal .
Fratii mei , suntem in postul pastelui ,paste ce exemplifica invierea Lui Cristos ,invierea Fiului omului si prin aceasta s-a realizat impacarea omului cu Dumnezeu Tatal , cununia omului cu Dumnezeu adevarat si sfant ,casatoria noastra pe vecie cu Tatal ceresc prin Fiul Sau Domnul nostru Isus Cristos si prin aceasta omul trece dincolo de moartea acestui trup facand una cu Preainaltul nostru Atotputernic si Sfant Dumnezeu al universului.
Noi oamenii suntem chemati la marele ospat Domnesc ,este chemarea oamenilor la nunta cu Fiul Lui Dumnezeu prin aceasta omul rupand pe vecie logodna cea pacatoasa si rusinoasa a Lui Adam si Eva cu satana si consfintind impacarea omului cu Dumnezeu Tatal .
Va chem pe voi fratii mei ,pe toti oamenii indiferent de confesiune la rugaciune catre Domnul Dumnezeul nostru,ca sa ne ierte pacatul stramosesc al lui Adam si Eva , al pacatului omului cel de inceput si sa-l rugam in acelasi timp pe Domnul nostru Isus Cristos sa vina Imparatia Lui peste noi oamenii..
Rugati-va dragii mei asa cum eu ma rog Lui Dumnezeu ca sa ne scape de aceasta lume a pacatului,a ispitei si sa vie Imparatia Lui peste noi oamenii si peste tot universul in toti vecii vecilor ,Amin

_________________
http://credintaiubirii.blogspot.com


24 Mar 2014, 23:17
Profil WWW
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România