Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Greco-Catolici roma^ni in diaspora 
Autor Mesaj
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 13 Iul 2009, 21:24
Mesaje: 323
Mesaj Re: Greco-Catolici roma^ni in diaspora
Un coordonator pastoral pentru greco-catolicii români în Italia

http://www.bru-italia.eu/news_34_ro.php


12 Apr 2010, 20:46
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 13 Iul 2009, 21:24
Mesaje: 323
Mesaj Re: Greco-Catolici roma^ni in diaspora
Un interviu de sfarsit de an realizat de revista " Studi cattolici " preasfintitului Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla.

http://www.ares.mi.it/index.php?pagina= ... iano&e=495


02 Ian 2011, 18:00
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 03 Iun 2007, 22:43
Mesaje: 415
Locaţie: Bucuresti, Romania
Mesaj Re: Greco-Catolici roma^ni in diaspora
Hirotonire de preot în Eparhia de Canton, OH, SUA

Citat:
În 1 ianuarie 2011, parohia română greco-catolică Sfânta Treime din Chesterland, OH, a avut bucuria unui mare eveniment. Mica biserică în care se simţea lipsa unui preot permanent de aproape doi ani, a fost gazda hirotonirii întru preoţie a diaconului Gabriel Didiţă, originar din Sibiu, stabilit de un an şi jumătate în vecinătate, la Cleveland, OH. Prin bunăvoinţa şi punerea mâinilor PS John-Michael Botean, Eparhul greco-catolicilor români din Statele Unite şi Canada, pr. Gabriel va fi păstorul celor câteva zeci de credincioşi americani de diferite origini.

La Sf. Liturghie oficiată în limba engleză şi parţial în română au concelebrat cinci preoţi invitaţi din parohiile învecinate şi mulţi credincioşi, unii sosiţi de la mari distanţe. În predica sa, PS John-Michael a reamintit că slujba preoţiei lui Christos nu este întru mărire lumească, nu este o dovadă de realizare nici materială şi nici intelectuală, iar pr. Gabriel a dovedit că a înţeles bine aceasta angajându-se în păstorirea unei comunităţi mici dar inimoase.

În cuvântul de mulţumire din finalul ceremoniei, noul preot a mulţumit lui Dumnezeu că l-a făcut vrednic de a-I sluji, PS John-Michael pentru bunăvoinţa cu care l-a primit în Episcopie şi l-a îndrumat în alegerea făcută, tuturor preoţilor, călugărilor şi călugăriţelor pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor de studiu şi diaconat. În mod particular l-a menţionat pe Monseniorul pr. Pompei Onofrei care i-a deschis inima către credinţă şi care acum, de sus din Ceruri, îi veghează paşii în urmarea lui Christos.

Un mare mulţumesc a fost datorat familiei sale care l-a ajutat şi l-a susţinut în acest dificil angajament: mamei şi tatălui care acum sunt departe, iubita soţie Ema şi ascultătorul fiu Vlad. Nu în ultimul rând pr. Gabriel a mulţumit noilor săi parohieni cărora le-a cerut sprijinul în continuare pentru renaşterea acestei parohii. Ceremonia s-a încheiat cu o masă oferită tuturor participanţilor de către membrii comunităţii.

Parohia română greco-catolică Sfânta Treime din Chesterland, OH, va împlini la anul 100 de ani de la înfiinţare. Deşi a fost constituită de români imigranţi, acum doar 2-3 membri işi (re)cunosc rădăcini româneşti. Actualii parohieni au îndepărtată origine poloneză, slovacă, etc, deci americani get-beget care au ales ritul român bizantin pe calea spre mântuire.


http://www.bru.ro/general/hirotonire-de ... on-oh-sua/


03 Ian 2011, 19:34
Profil YIM
Preot
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 20:16
Mesaje: 3515
Mesaj Re: Greco-Catolici roma^ni in diaspora
Nu este vorba neaparat de parohii greco-catolice romanesti in Europa Occidentala cat de Misiuni /Comunitati care isi desfasoara adeseori activitatea in parohii romano-catolice.


25 Ian 2015, 03:21
Profil YIM
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România