Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Ce va fi când va intra plinătatea nemurilor? 
Autor Mesaj
Membru Senior

Locaţie: Alba Iulia
Mesaj Re: Ce va fi când va intra plinătatea nemurilor?
Nicu scrie:
Fortunatus scrie:
Nu cumva dv confundaţi botezul cu sfeştania unei case ? Botezul nu poate fi anulat de nimic...
... Tocmai necesitatea spovezii dovedeşte călcarea, renegarea(deci, anularea din partea mea) angajamentului de botez...

Poate ca deviez de la subiectul initial; prin botez se iarta pacatul stramosesc si cele facute inainte de botez. Conform catehismului se poate primi o singura data pentru ca intipareste in suflet un semn de nesters, cel botezat devenind crestin.

omnis terra veneratur

15 Sep 2008, 21:42
Profil YIM
Membru Senior

Lăudat fie Isus şi Maria!
sdcristian scrie:
Conform catehismului se poate primi o singura data pentru ca intipareste in suflet un semn de nesters, cel botezat devenind crestin.

Nu deviezi şi e corect ce spui!
Dar ce e aceea creştin dacă nu, pur şi simplu, identificarea cu Cristos?

Aşadar, cine-i creştin?
-Eu!
-Şi eu, şi eu!

27. Şi el...va zice: Vă spun: Nu ştiu de unde sunteţi. Depărtaţi-vă de la mine toţi lucrătorii nedreptăţii.(Lc 13,27)

Deci, cum să se depărteze de Cristos unii "lucrători ai nedreptăţii" dacă-s creştini şi, cred ei, sunt favorizaţi căci li s-a întipărit în suflet un semn de neşters?
Mulţi creştini nici nu bănuiesc că botezul nu-i favorizează cu nimic, ci îi obligă.

15 Sep 2008, 23:17
Membru Senior

Un alt verset mai clar şi mai cuprinzător decât cele amintite, mergând chiar mai sus, până la persoanele consacrate; atunci laicii botezaţi(doar) cum să facă excepţie(?):

21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.(Mt 7,21-23)

Mărire Ţie, Doamne, mărire Ţie!

17 Sep 2008, 16:02
Membru

Locaţie: Arad, Romania
Nicu scrie:
1-Oare crezi că despicarea Muntelui Măslinilor se va face aievea şi va apărea o vale ca Valea Prahovei sau mai frumoasă?

Părerea mea personal în momentul acesta este că va fi o mişcare a platformelor continetale din zona respetivă. Aici văd două posibilităţi, prima să se facă o vale ca cea la care te referi, poate mai puţin frumoasă în prima fază, iar a doua posibilitate e să se facă o gropă mare unde să coboare Cetatea cea Sfântă din cer despre care scrie că are şi fundaţie.

Nicu scrie:
2-Întreb cu seriozitate ce înseamnă poziţia ta în favoarea evreilor şi cum te sperii? Te rog să explici.

Adică naziştii au încercat să îi distrugă pe evrei în trecut şi încă mai există mulţi care fac discriminări destul de mari, şi mă sperie ideea că unul dintre ei ar putea conduce o ţară sau mai rău o uniune, pentru că acuma e perioada globalizării, şi consecinţele care ar putea rezulta. Evreii merită să aibă un stat al lor la fel ca oricare altă naţiune.

Nicu scrie:
3-De când puterile mondiale sunt controlate de evrei, cornul deja a devenit mare.

Cei care controleză puterile mari nu sunt evreii adevăraţi ci sunt evrei fracmasoni care reprezintă o minoritate mică în Israel. Eu nu consider că francmasonii ar reprezenta vreo majoritate în nici un stat.

Fortunatus scrie:
Nu cumva dv confundaţi botezul cu sfeştania unei case ? Botezul nu poate fi anulat de nimic...

Aşa cred şi eu, odată ce cineva este botezat şi deci mântuit nu mai există nici o posibilitate ca acesta să îşi piardă mântuirea, dar se poate ca cel rău să aibă autoritate în viaţa lui dacă greşeşte şi nu îşi mărtuseşte păcatele (spovedeşte) şi nu se îndreaptă, plus poate avea răsplată mică în cer.

19 Sep 2008, 05:19
Profil YIM WWW
Membru Senior

Locaţie: în afara Bisericii
OryNider scrie:
odată ce cineva este botezat şi deci mântuit nu mai există nici o posibilitate ca acesta să îşi piardă mântuirea,

#-o #-o
Să nu facem eroarea de a confunda condiţiile necesare cu condiţiile suficiente. Botezul este o condiţie necesară. Citind ceea ce spune Dumnezeu în mai multe locuri, în mod explicit şi prin parabole, ajungem la concluzia că, pentru mântuire, este nevoie de îndeplinirea a 3 condiţii:
-Botezul
-credinţa (implicând credinţa propriu-zisă şi faptele de credinţă, bazate pe iubirea de Dumnezeu şi de aproapele)
-cuminecarea

În plus, este practic o condiţie necesară de a fi în Biserică, căci greu este omului să se mântuiască singur.

Ideea că Botezul este singur suficient pentru mântuire îmi pare una din ideile insuflate de Adormitorul Oamenilor, care, dacă tot a apucat cineva să se boteze, încearcă măcar să-l ţină departe de credinţă, de Sfântul Sacrament şi de o viaţă activă în Biserică. Deci, botezul ne deschide o posibilitate a unei angajări de probă, ca să zic aşa, la sfârşitul căreia primim contract sau nu primim contract. Este adevărat că, în cadrul a ceea ce numim "mântuire", Domnul lasă să se întrevadă că sunt multe lăcaşuri în Casa Tatălui, adică unii vor fi mai aproape de Domnul, alţii un pic mai departe. După cum unii îngeri sunt mai aproape sau mai departe. Toţi cei din casa Tatălui se vor bucura însă de viziunea beatifică şi de fericirea supranaturală, adică vor fi mântuiţi şi parte din chipul înnoit al lumii.

http://www.catehism.ro

19 Sep 2008, 07:50
Profil WWW
Membru Senior

OryNider scrie:
Părerea mea personal în momentul acesta este că va fi o mişcare a platformelor continetale din zona respetivă. Aici văd două posibilităţi, prima să se facă o vale ca cea la care te referi, poate mai puţin frumoasă în prima fază, iar a doua posibilitate e să se facă o gropă mare unde să coboare Cetatea cea Sfântă din cer despre care scrie că are şi fundaţie.
Eu consider că nu e vorba de nici o modificare "geologică", ci, conform multor versete biblice, cetatea mi se pare a fi putere de credinţă care rezistă unor atacuri ale duhurilor rele, iar unele cetăţi, având spărturi în ziduri, sunt mai puţin rezistente la atacuri. Mi se pare evident(Apocalipsa 21,10) că Cetatea cea Sfântă(credinţa) din cer se coboară(aşa cum stă scris) de la Dumnezeu precum S-a coborât Isus Cristos din cer de la Dumnezeu, iar fundaţia ei o formează pietrele de credinţă ale celor 12 apostoli:

14. Iar zidul cetăţii avea douăsprezece pietre de temelie şi în ele douăsprezece nume, ale celor douăsprezece apostoli ai Mielului.(Apoc 21,14)

OryNider scrie:
Adică naziştii au încercat să îi distrugă pe evrei în trecut şi încă mai există mulţi care fac discriminări destul de mari, şi mă sperie ideea că unul dintre ei ar putea conduce o ţară sau mai rău o uniune, pentru că acuma e perioada globalizării, şi consecinţele care ar putea rezulta. Evreii merită să aibă un stat al lor la fel ca oricare altă naţiune.

Cei care controleză puterile mari nu sunt evreii adevăraţi ci sunt evrei fracmasoni care reprezintă o minoritate mică în Israel. Eu nu consider că francmasonii ar reprezenta vreo majoritate în nici un stat.
Apropierea ta de evrei mi se pare prea sentimentală ca să nu cred că e subiectivă; deşi te-ai prezentat drept creştin, mă întreb: oare sunt şi legături de sânge în venele tale? Observ că deţii informaţii prea puţin răspândite.
Existenţa statului Israel nu este contestată (pe faţă) decât de unii vecini.

Ce diferenţă este între evreii adevăraţi şi evreii francmasoni? Şi unii şi alţii îl consideră pe Moise părintele lor; şi unii şi alţii dau zeciuiala; şi unii şi alţii consideră Ierusalimul casa lor, chiar dacă s-au născut, locuiesc şi mor în alte ţări.
Te-aş ruga să ne descrii în câteva cuvinte pe aceşti evrei francmasoni, minoritari în Israel, care controlează mari puteri mondiale.

20 Sep 2008, 03:38
Membru

Nicu scrie:
Ce diferenţă este între evreii adevăraţi şi evreii francmasoni? Şi unii şi alţii îl consideră pe Moise părintele lor; şi unii şi alţii dau zeciuiala; şi unii şi alţii consideră Ierusalimul casa lor, chiar dacă s-au născut, locuiesc şi mor în alte ţări.
Te-aş ruga să ne descrii în câteva cuvinte pe aceşti evrei francmasoni, minoritari în Israel, care controlează mari puteri mondiale.

Fancmasonii sau pe scurt Masonii, sunt o oragnizaţie fraternală cu rădăcini în secolul XVI şi XVII care sunt oraganizaţi în loje, fiecare având propria juristricţie, îşi spun "Illuminati" (care fireşte are legătură cu mama Italia) şi au membrii la cel mai înalt nivel politic în ţările mari. Însemnele lor care sunt piramida din Egipt cu un ochi deasupra şi steaua lui David au apărut pe bancnota de 1 Dolar SUA:

Imagine

Aceste însemne vor să le implementeze şi pe un nou tip de cărţi de identitate care vor apărea în ţările Nord Americame, sau care vor ei să apară.

Evreii care s-au făcut francmasoni au format loja sionistă care s-a impus ca una din cele mai puternice loje, şi în care au recrutat minţile "illuminate" din secolul trecut care au simpatizat cu evreii, printre care şi păstorul Charles Taze Russell care a devenit fondatorul de mai tărziu al Martorilor lui Iehova.

Russel a fost unul din susţinătorii sionismului şi el a fost acela care a avut ideea ca evreii să cumpere pământurile din Palestina care aparţineau guvernului Turciei şi rolul lui în formarea statului Israel a fost recunoscut în mod official de către reprezentanţii statului nou format, în pofida faptului că în momentul de faţă Martorii lui Iehova sunt împotriva sionismului, totuşi pe monumentul mormântului său apar însemnele masone de mai sus.

Mişcarea sionistă are ca scopuri în prezent reconstruirea tempului din Ierusalim şi încearcă să aibă suport politic internaţional pentru a dărâma moscheia musulmană care le stă în cale.

Un link interesant despre evreii masoni şi scopurile lor aici.

P.S. Trebuie făcută o precizare, nu toţi sioniştii sunt francmasoni şi nu toţi sioniştii sunt evrei. Din păcate în bisericile Sionului din românia se pune acceptul pe lege şi pe Sabat care confor credinţei creştine este un Sabat spiritual în cei o mie de ani şi nu una din zilele sătămânii laice. :)

20 Sep 2008, 07:12
Profil YIM WWW
Membru Senior

Din tot ce ai postat mai sus(şi din linkurile adăugate), am fost surprins să constat că Marx, nepotul unui rabin, adică al unui şef religios iudeu, ar fi susţinut într-un studiu că
Citat:
...iudaismul este religia cămătăriei, egotismului, al cărei fetiş este banul...
Am mai înţeles(şi-ţi mulţumesc) că eu ar fi trebuit să te rog să ne descrii pe evreii adevăraţi(?). :roll:

20 Sep 2008, 17:50
Membru

Nici evreii "adevăraţi" nu sunt mai buni decât cei francmasoni care umblă după putere şi bogăţii, singurii care sunt sinceri sunt evreii mesianici dar care suferă o persecuţie mare.

Câteva imagini din Arad, Israel:

Uite cu ce se ocupă evreii în Israel:

http://www.youtube.com/watch?v=EII5Km3jN3U

http://www.youtube.com/watch?v=4J7iqMO4EaQ

21 Sep 2008, 02:54
Profil YIM WWW
Membru

Evreii încearcă să îi găsească toate triburile israeliţilor. Până nu de mult se ştia că toţi evreii din Afganistan au emigrat în SUA şi mai târziu în Israel, totuşi există unele triburi care nu sunt reprezentate în Israelul modern.

Cel care a realizat documentarul este colaborator la history.com unde s-a realizat documentarul cu "Decodarea Exodului" link.

Introducere:

http://www.youtube.com/watch?v=DEHuWG6TFAQ
'Afghanistan' is a hebrew name to 'Khorasan'

http://www.youtube.com/watch?v=H_GLzedPEtI&NR

http://www.youtube.com/watch?v=U48n5-GfLnQ

Afghans=Pashtuns=Lost tribe of Israel1

http://www.youtube.com/watch?v=6GnPIQ1JJXQ&NR
Afghans=Pashtuns=Lost tribe of Israel2

http://www.youtube.com/watch?v=_jMhCj7VS0o
Afghans=Pashtuns=Lost tribe of Israel3

http://www.youtube.com/watch?v=SVmznEjxVnI
Afghans=Pashtuns=Lost tribe of Israel4

http://www.youtube.com/watch?v=UDRB6AW9yX8
Afghans=Pashtuns=Lost tribe of Israel5

http://www.youtube.com/watch?v=_6Ue35PxeX0
Afghans=Pashtuns=Lost tribe of Israel6

http://www.youtube.com/watch?v=4QNZQJ8wOmo

edit: am adăugat introducerea.

03 Noi 2008, 13:57
Profil YIM WWW
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2