Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Idei de împrumut pentru forum 
Autor Mesaj
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 24 Iun 2006, 06:59
Mesaje: 5205
Locaţie: în afara Bisericii
Mesaj Idei de împrumut pentru forum
Mai toate forumurile catolice non-româneşti, pe unde mai citesc şi mai scriu, au lucruri bune şi lucruri rele. Cele bune pot fi importate şi la noi, nu au drepturi de autor.

Forumul La Cite Catholique (francofon neoconservator) este prevăzut cu un subforum "le christianisme pour les nuls". Acolo se discută chestiuni de ABC-ul credinţei.

Forumul Le Forum Catholique (francofon tradiţionalist) organizează lunar o întrunire cu personalităţi din domeniul politic, literar, etc. Fiecare forumist îi pune întrebări, iar acela răspunde. Numărul de mesaje pe zi este limitat, în afară de preoţi care nu au limită. În zilele de vineri din perioadele de post, forumul e închis. Un alt lucru bun este că nu se permite, prin regulament, tutuirea interlocutorilor.

Forumul Catholic Answers (anglofon neoconservator) are secţiune specială pentru riturile răsăritene. O idee interesantă e funcţia de "întâmpinator", adică fiecare membru, când se prezintă, este întâmpinat de cineva care cu asta se ocupă, îi spune bun-venit, îi recomandă câte ceva de pe forum, etc, pentru ca oamenii să se simtă bine şi să nu bâjbâie. În acest forum există şi funcţia de apologet, adică preoţi sau laici cu cunoştinţe avansate, care răspund în public sau privat, după cum vrea cel care întreabă.

Forumul Fisheaters (anglofon tradiţionalist) are nişte arhive care cuprind subiectele la care nu s-a mai discutat nimic de un timp. Un material din arhivă e, totuşi, "văzut" de motorul de căutare propriu al forumului, astfel încât arhivarea nu deranjează cu nimic, în schimb economiseşte spaţiul. Ei mai au şi un subforum matrimonial şi unul pentru formare de prietenii reale.

Poate câte ceva din ideile de mai sus sunt de folos pentru administratori.

_________________
O, Timotei ! Păzeşte depozitul care ţi-a fost încredinţat de profanările inovaţiilor şi de atacurile falsei ştiinţe !

http://www.catehism.ro


30 Iun 2009, 21:38
Profil WWW
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 18 Noi 2007, 13:25
Mesaje: 629
Locaţie: România
Mesaj Re: Idei de împrumut pentru forum
Fortunatus scrie:
Forumul La Cite Catholique (francofon neoconservator) este prevăzut cu un subforum "le christianisme pour les nuls". Acolo se discută chestiuni de ABC-ul credinţei.
Cred că mulţi din forumiştii noştri (including myself) au sperat să găsească aici o situaţie asemănătoare. E util şi firesc.

Citat:
Fiecare forumist îi pune întrebări, iar acela răspunde. Numărul de mesaje pe zi este limitat, în afară de preoţi care nu au limită. În zilele de vineri din perioadele de post, forumul e închis.
Din păcate preoţii care sunt pe forumul nostru sunt fie prea ocupaţi, ori neinteresaţi să intervină în spaţiul nostru virtual. Eu speram ca sfinţiile lor să fie mult mai active, în special în respingerea ereziilor proferate de sectanţi.
Citat:
Un alt lucru bun este că nu se permite, prin regulament, tutuirea interlocutorilor.
Asta, Domnule Fortunatus, e o boală fără leac. Lipsa de educaţie nu se poate corija printr-un regulament. Dovadă? Sunt nenumărate alte reguli scrise aici pe forum pe care nimeni nu le citeşte şi nu le respectă.


03 Iul 2009, 08:23
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România